Edmonton Oilers on räpeltänyt NHL:ssä pidemmän aikaa surkeassa kierteessä, ja nyt joukkue on hävinnyt jo kuusi peliä putkeen. Kuvastavaa on sekin, että 14 edellisestä ottelusta tilillä on vain kaksi voittoa. Lauma on vajonnut pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle.

Sunnuntain vastaisena yönä öljypaidat kompastuivat Ottawa Senatorsin käsissä. Kyseinen joukkue tarpoo tarunhohtoisessa kaukana jatkopaikoista lähellä pohjaa.

Edmonton lähti tappiossa päätöserään jokseenkin turvallisen tuntuisessa 3-1-johdossa, mutta viimeisen kaksikymppisen aikana öljypaidat sulivat totaalisesti. Ottawa niittasi viisi maalia 17 minuutin aikana ja voitti 6-4.

– Löydämme tapoja hävitä. Teemme paljon hyviä asioita, mutta myös huolenaiheita on olemassa, Oilers-luotsi Dave Tippett sanoi seuran kotisivuilla.

Jesse Puljujärvelle merkittiin ottelussa kaksi syöttöpinnaa ja nyt hyökkääjän saldo on 33 ottelussa 10+15=25. Connor McDavid jäi koitoksessa pisteittä tyystin.

Oilers on kerännyt pelaamastaan 35 ottelusta ainoastaan 38 pinnaa. Nyt sen sijoitus on läntisessä konferenssissa 16 joukkueen seassa 12:s.