Columbus Blue Jacketsin leijonavahti Joonas Korpisalo oli viikonloppuna kuumaa kamaa joukkueensa New Jersey Devils -ottelussa. Molari otti 27 torjuntaa ottelussa, jonka sinitakit voittivat 4-3. Yksi torjunnoista nousi kuitenkin esille – ansaitusti.

Devils haki toisen erän lopussa johtomaalia ylivoimalla, ja NHL:n kesän 2017 ykköskierroksen ykkösvaraus Nico Hischier pääsi tempaisemaan kiekon poikittaisyötöstä kohti Korpisalon veräjää.

Suomalainen kuitenkin torjui kudin jollain ihmeen keinolla hanskallaan, ja NHL otsikoi Twitter-tilinsä videon adjektiivilla henkeäsalpaava.

Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Jakub Voracek hehkutti seiviä joukkueensa nettisivuilla.

– Sen räpylätorjunnan jälkeen sanoin, että se oli upein koskaan näkemäni torjunta, tshekki hehkutti Columbuksen nettisivuilla.

NHL

@NHL
J😳🤯NAS KORPISALO.

Koviin pisteisiin kykenevä Voracek näytti hänkin molarin taitoja torjuttuaan erään kudin olkapäällään.

– Korpisalo tuli sen jälkeen luokseni ja sanoi, että se oli hänen yksi parhaimmista koskaan näkemistä torjunnoista, Voracek veisteli.

Porista maailmalle ponnistanut veskari on torjunut tällä kaudella vasta 12 ottelussa prosentein 88,6. Columbus keikkuu omassa divisoonassaan viidentenä, mutta itäisen konferenssin joukkueiden seassa kahdeksanteen sijaan on matkaa jo seitsemän pistettä.

– Kyllä se Korpisalon torjunta oli (hyvällä tavalla) naurettava. Olin jäällä, ja näin sen lähietäisyydeltä. Se näytti uskomattomalta, Andrew Peeke puolestaan sanoi.