Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid pettyi pahemman kerran NHL:n päätökseen jäädä pois Pekingin olympiaturnauksesta.

NHL:n kansikuvatähden mielestä parhaiden pelaajien välisissä maajoukkueturnauksissa ei voi tulla kahdeksan vuoden mittaista taukoa. Kanadalaisella onkin jo pari ideaa valmiina.

– Koko tämä tapahtuma (olympiaturnauksen peruuntuminen NHL-pelaajien osalta) on todella ikävää. Mielestäni meidän on löydettävä keino järjestää parhaiden pelaajien välinen turnaus jossain vaiheessa, McDavid tuskailee Sportsnetin haastattelussa.

– He siirsivät kesäolympialaisia vuodella eteenpäin, joten ehkä sama tapahtuu myös talvikisojen osalta, McDavid toivoo.

– Emme voi mennä kuutta, seitsemää tai kahdeksaa vuotta ilman ainuttakaan parhaiden pelaajien välistä maajoukkueturnausta. Mikäli olympiaturnaus ei toteudu, meidän on keksittävä korvaava keino.

Vaikka World Cup on yksi vaihtoehto korvaavaksi turnaukseksi, McDavid muistuttaa silti olympialaisten suuremmasta merkityksestä pelaajille.

– Olympiaturnaus on näyttämö, jossa pääset esiintymään todella globaaleille markkinoille. Se on näyttämö, johon kaikki haluavat, Oilersin megatähti naulaa.

LUE MYÖS: Siirtopommi jäi piippuun! MTV: Connor McDavid oli lähellä päätyä Liigaan – nimet jo paperissa