Pekingin talviolympiaturnaus on lässähtämässä jääkiekon osalta kasaan, kun peleissä ei mitä ilmeisemmin nähdä NHL-pelaajia. Sveitsiläisjoukkue Davosissa pelaava Ruotsin maajoukkuepakki Magnus Nygren kommentoi aihetta Expressenin sivuilla varsin suoraan – ja samalla argumentoituun sävyyn.

– Emme ole yhtä hyviä jääkiekkoilijoita, emme tienaa yhtä paljon, emme pelaa NHL:ssä, mutta muut faktat ovat samat: Yhtä lailla mekin haluamme pelata turvallisissa olosuhteissa, tällä kaudella Davosin 32 pelissä tehot 4+11=15 summannut pelaaja latasi.

Hän viittasi siis siihen, että NHL-pelaajien todennäköisen poisjäämisen takia seuraavaksi parhaat pelaajat edustaisivat maitaan olympialaisissa.

– Emme mekään halua levittää virusta tai joutua karanteeniin joko kotona tai Kiinassa. Uskoisin puhuvani kaikkien puolesta – tuskin kukaan haluaa mennä Kiinaan vain pelatakseen tyhjille katsomoille.

– Ketään ei tunnu kiinnostavan se, mitä me ajattelemme. Lähettäkää ne v*tun täit Euroopasta kisoihin meidän sijastamme, ajatusmalli tuntuu vähän olevan.

Nygren on kuulunut Ruotsin eri maajoukkueisiin vuosien ajan. Hänellä on palkintokaapissaan MM-pronssi keväältä 2014. Mies olisi toki sanojensa mukaan valmis lähtemään kisoihin, jos kutsu käy.

Jo edellinen talviolympiaturnaus pelattiin ilman NHL-pelaajia. Pyeongchangin kisoissa kultaa vei Venäjän olmypiaurheilijat ennen sensaatiomaisesti finaaliin yltänyttä Saksaa. Kanada otti pronssia.