NHLSuomi tarkastelee AHL:n suomalaispelaajien otteita viikottain julkaistavassa AHL:n viikkokatsauksessa.

Suomalaisten viikko farmiliiga AHL:ssä oli edellisviikon ilotulitusta rauhallisempi. Ennen mennyttä viikkoa kahdeksaan peliin hurjan 14 (6+8) tehopisteen ilotulituksen pystyyn laittanut ja AHL:n marraskuun parhaaksi hyökkääjäksi valittu Arizona Coyotesin sopimuspelaaja Matias Maccelli iski kuluneella viikolla pelaamissaan kahdessa ottelussa ”vain” yhden maalin.

21-vuotias hyökkääjä johtaa yhä AHL:n suomalaisten pistepörssiä. Miehen kauden kokonaissaldo, 18 peliä ja 19 (7+12) tehopistettä oikeuttaa farmiliigan pistepörssin 16. sijalle. NHL-debyytti surkean Coyotesin riveissä lienee edelleen vain ajan kysymys.

AHL:n marraskuun parhaaksi maalivahdiksi valittu Justus Annunen pääsi sen sijaan viime viikolla näyttämään osaamistaan myös NHL:n puolella. 21-vuotias maalivahti torjui Colorado Avalanchen maalilla kahdessa ottelussa, joskin tilastot (4,34 ja 86,3%) jättivät vielä toivomisen varaa. Annunen palautettiin kesken kuluneen viikon takaisin Colorado Eaglesin AHL-miehistöön.

Farmiliigan suomalaispistepörssin kärkinimistä Valtteri Puustinen merkkautti viikon kahdessa ottelussa yhteistehot 1+1. Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja on iskenyt kauden 20 AHL-pelissä tehot 6+7=13. Liigan viime kauden tehomiehen NHL-debyytti antaa silti yhä odottaa itseään.

AHL:n pistepörssin ylivoimaisena kärkinimenä jatkaa Carolina Hurricanesin sopimuspelaajiin lukeutuva Andrew Poturalski. 27-vuotias hyökkääjä on takonut kauden 23 pelissä tehot 12+22=34. Viikon kolmessa ottelussa 10 (3+7) pistettä iskenyt jenkki johtaa bussiliigan pistepörssiä seitsemän pisteen erolla ennen seurakaveri C.J. Smithiä. Kaksikon edustama Chicago Wolves pitää hallussaan AHL:n kärkipaikkaa yhdessä Utica Cometsin kanssa.