NHLSuomi tarkastelee AHL:n suomalaispelaajien otteita viikottain julkaistavassa AHL:n viikkokatsauksessa.

NHL:n farmisarjan kuumin suomalainen löytyy tällä hetkellä Tucson Roadrunnersin riveistä, sillä Matias Maccelli on päässyt loistavaan vireeseen. Viimeiseen viiteen otteluun nuori hyökkääjä summannut peräti seitsemän (2+5) tehopistettä. Samalla hän on noussut pistepörssissä jo sijalle 13. ja tulokkaiden pistepörssissä sijalle 3.

Maccelli valittiin aiemmin myös AHL:n marraskuun parhaaksi hyökkääjäksi, kun taas maalivahti Justus Annunen kuukauden parhaaksi maalivahdiksi. Tällä hetkellä Annunen pelaa Colorado Avalanchen kanssa, eikä olisi minkäänlainen vääryys, vaikka Maccellikin olisi Arizona Coyotesin mukana.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Tucson Roadrunners

@RoadrunnersAHL
We can all agree that this is well deserved👏

#LetsGoTucson

Farmisarjan puolustajista Ville Heinola on yhä tehokkain suomalainen, mutta kunniamaininnan ansaitsee myös Oskari Laaksonen, joka on antanut läpi kauden hyviä näyttöjä NHL:n suuntaan. Laaksonen viilettää tällä hetkellä Rochester Americansin riveissä viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa (0+5). Koko kaudella 16 ottelussa on syntynyt 12 (1+11) tehopistettä.

Maalivahtiosastolla loistavia otteita on esittänyt viime aikoina Eetu Mäkiniemi, joka torjui viime viikolla Chicago Wolvesille kaksi voittoa päästäen molemmissa kamppailussa ainoastaan yhden maalin.

Koko kaudella Mäkiniemi on pelannut 11 ottelua, joista hän on torjunut peräti kahdeksan voittoa. Torjuntaprosentti on 92,3 (AHL:n 8. paras) ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,09 (AHL:n 4. paras).

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen