NHL-runkosarjan lähestyessä puoliväliä on aika luoda katsaus viime kesän vapaille markkinoille ja listata onnistuneimmat UFA-kiinnitykset.

Vapailla markkinoilla solmittiin kaikkiaan 750 miljoonan dollarin ja 336 vuoden edestä pelaajasopimuksia. Alla näistä seurojen kannalta onnistuneimmat.

Tony DeAngelo, Carolina Hurricanes
1 vuosi, AAV 1 miljoona dollaria

Kesän onnistunein UFA-kiinnitys! Hurricanes otti tietoisen riskin ja palkkasi ongelmapelaajana tunnetun puolustajan riveihinsä edullisella sopimuksella. On noussut nopeasti Hurricanes-pakiston kiekolliseksi johtajaksi. 20 pelissä 19 (4+15) tehopistettä taituroinut jenkki pelaa parhaillaan itselleen jättimäistä palkankorotusta ensi kaudeksi.

Frederik Andersen, Carolina Hurricanes
2 vuotta, AAV 4,5 miljoonaa dollaria

Torontossa kakkosvahdiksi pudonnut tanskalainen on nopeasti ottanut paikkansa Hurricanesin selvänä ykkösenä. Viime kaudella 24 ottelua torjuntaprosentilla 89,5, tällä kaudella 18 peliä upealla torjuntaprosentilla 92,9. Kokeneen torjujan lopullinen taso mitataan silti vasta pudotuspeleissä.

James Reimer, San Jose Sharks
2 vuotta, AAV 2,25 miljoonaa dollaria

Vuosikaudet surkeasta maalivahtipelistä kärsinyt Sharks nappasi 33-vuotiaan NHL-kiertolaisen nykytasoon nähden pilkkahintaan. Reimer on torjunut alkukaudella 14 ottelua huipputilastoin (2,05 ja 93,4%). Reimer on suurin syy siihen, että sarjataulukon häntäpäähän ennakoitu Sharks taistelee tässä vaiheessa tosissaan lännen pudotuspelipaikoista.

Evan Rodrigues, Pittsburgh Penguins
1 vuosi, AAV 1 miljoona dollaria

Lopulta vuoden sopimuksella Penguinsiin palanneesta 28-vuotiaasta hyökkääjästä odotettiin alempien kenttien duunaria, mutta mies on noussut loukkaantumisten riivaamassa joukkueessa ratkaisupelaajaksi. Aiemmin parhaillaankin vain yhdeksän maalia kaudessa iskenyt Rodrigues on painellut alkukauden 26 pelissä jo tehot 8+11=19.

Ondrej Kase, Toronto Maple Leafs
1 vuosi, AAV 1,25 miljoonaa dollaria

Lähes koko viime kauden sivussa ollut 26-vuotias tshekkilaituri vaihtoi Boston Bruinsin sen pahimpaan veriviholliseen – ja millä tavalla! 25 peliä tehoin 8+4=12 on hintalappuun nähden komea suoritus.