Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen nousi torstain vastaisen yön NY Rangers -pelin tähdeksi taottuaan 7-3-voitossa kaksi maalia. Hyökkääjä iski maalinsa ensimmäisen erän alussa ja päätöserän puolen välin jälkeen.

Justus Annunen oli komennettu maalilta AHL:ään, Rangers-leiristä suomalaisvärejä kantoi Kaapo Kakko. Reilut 13 minuuttia urakoinut hyökkääjä jäi ottelussa pisteittä (-1).

https://www.youtube.com/watch?v=P9ZCQ9_1RgA

Ottelussa lähes 20 minuuttia pelannut joukkueensa maalipörssin kärkinimi (12) Rantanen laukoi maalia päin viisi kertaa ja saalisti tehotilastoon lukeman +2.

– Pelaamme hyvin. Alaketjujen äijät nostavat tasoa kovaa vauhtia. Pakit ovat osana hyökkäämistä ja se on iso asia. Meidän pakkimme osaavat luistella ja pelata, joka mahdollistaa meille aikaa hyökkäysalueella, Rantanen sanoi Denver Postin mukaan.

Avsin maalilla torjui tositoimiin palannut Darcy Kuemper, ja ovea avasi pikaisesti tolppien välissä käynyt Jonas Johansson. Ruotsalaisen otteet eivät ole olleet taalaliigassa tällä kaudella mitään kovin kummoisia esimerkiksi torjuntaprosentin pyöriessä 88:n hujakoilla. Hän on saanut kritiikkiä ainakin sosiaalisen median syövereissä.

AHL:ään komennettu Annunen torjui pikkumustia parissa pelissä reilun 86:n prosentin tarkkuudella, mutta hän sentään torjui Philadelphia Flyersista voiton. Debyytissä nuori siivitti Avsin jatkoaikapisteeseen molarin tultua Ottawa Senatorsia vastaan häkkiin 2-4-tappiotilanteessa.