Detroit Red Wingsin koronarokottamaton Tyler Bertuzzi ei pelaa yhdysvaltalaisjoukkueen seuraavissa otteluissa. Tällä kaudella 18 pinnaa (9+9) iskenyt hyökkääjä joutuu seuraamaan kymmenen seuraavaa päivää sivusta koronaprotokollan takia.

Kauden alkuun yhdessä pelissä peräti neljä maalia niitannut peluri oli sivussa jo edellisestä pelistä Seattle Krakenia vastaan. Pelaaja missaa vielä neljä ottelua, ja paluu kaukaloon voisi tapahtua joulukuun puolessa välissä.

– Ymmärsin, että hän voi hyvin, Red Wings -luotsi Jeff Blashill oli sanonut asiasta kirjoittaneen NHL:n nettisivujen mukaan.

Bertuzzi joutui jättämään tällä kaudella jo aiemmin kolme ottelua väliin Kanadan rokotesäädöksien vuoksi. Arka aihe ei kuitenkaan ole ongelma Detroit-leirissä, vaikka mitä ilmeisemmin nytkin pelit jäävät väliin rokottamattomuuden, ei sairastumisen takia.

– Se on hänen päätöksensä. Elämme maailmassa, missä ketään ei voi pakottaa mihinkäään, GM Steve Yzerman oli sanonut.