Nashville Predatorsin ykkösketju Matt Duchene (0+2) – Mikael Granlund (0+4) – Filip Forsberg (4+0) ihastutti keskiviikkoyönä, kun joukkue murskasi Columbus Blue Jacketsin peräti 6-0.

Preds-luotsi John Hynes piti näkemästään. Pelaajista huokui päävalmentajan mukaan energiaa ja sitkeyttä maalipaikoille menemisessä.

– On mukava nähdä heidän pelaavan siten, kuten tänä iltana. Kiva, kun saivat palkinnon, luotsi sanaili seuran kotisivuilla.

Vaikka ruotsalaislaituri oli pelin ykkösnimi ja ykköstykki, ei Granlund äänyt ottelun jälkeisissä haastatteluissa taka-alalle. Neljän maalin tähti ylisti suomalaista maailmanmestaria huolella ja tietysti ansaitusti.

– Meidän ketju aloitti jo ensimmäisessä erässä hyvin. Loimme paljon paikkoja ja iskimme siihen yhden heti alkuun. Sekä Granny että Dutchy pelasivat uskomattomasti ja tekivät elämästäni erittäin helppoa. Pystyin saattamaan heidän teot maaliin, ruotsalainen maalaili ensiksi.

Voidaan kaiketi todeta, että vuoden 2011 MM-kisojen ilmaveivistään tutuksi tullut Granlund pelaa ainakin toistaiseksi uransa parasta NHL-kautta. Pistepörssissä hän on kahdeksantena saldolla 5+20=25, syöttöpörsisssä irtoaa peräti kakkossija.

– Luulenpa vaan, että osa Grannyn syötöistä oli epätodellisia. En tiedä, kuinka hän ne oikein sai perille. Tarkoitan siis sitä, että kahdessa jälkimmäisessä maalissa minun ei tarvinnut tehdä mitään. Luultavasti tekin olisitte tehneet niistä maalit, ruotsalainen veisteli toimittajille.