Jesse Puljujärvi tiputettiin pois Edmonton Oilersin ykkösketjusta pitkän maalittoman jakson päätteeksi. Moni ajatteli, että Edmonton-valmentaja Dave Tippett yritti muutoksilla saada uutta virtaa ykkösvitjaan, mutta syy oli aivan toinen.

Tippett kertoi suunnitelmistaan Puljujärven varalle seuran lehdistötilaisuudessa.

– Puhumme siiitä, että Connor McDavid johtaa omaa ketjuaan, puhumme siitä, että Leon Draisaitl johtaa omaa ketjuaan – Jessekin pystyy johtamaan omaa ketjuaan, Tippett kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Puhuin Jesselle siitä, että hän ottaisi johtajan roolin. Katsotaan, pystyykö hän johtamaan kolmatta ketjua, katsotaan, jos saamme sen tasopainoon.

Tippett nosti myös esiin Puljujärven vahvan suorituksen edellisessä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan, jossa suomalaislupaus iski voittomaalin.

– Rakastin sitä, miten Jesse pelasi tässä yhtenä iltana. Hän pelasi nopeasti, hän meni maalille ja teki hienon maalin läpiajosta, mutta kyseessä oli muutakin: ketju oli tekijä koko pelissä. Jesse ei ole pelkkä sivustakatsoja, vaan hän pystyy luomaan peliä ja kaikki tilastot tukevat sitä. Yritämme käyttää häntä enemmän luomassa peliä kuin passiivisempana ossana ketjua, Tippett kommentoi.