NHLSuomi julkaisee kerran viikossa AHL:n viikkokatsauksen, jossa avataan suomalaisten onnistumia NHL:n farmisarjassa.

Tällä hetkellä AHL:n tehokkain suomalainen on Bridgeport Islandersin riveissä kiekkoileva Otto Koivula, joka löytyy pistepörssistä sijalta 16. Suomalaishyökkääjä on tällä hetkellä joukkueensa paras pistemies, kun hän on summannut 17 ottelussa komeat tehopisteet 3+12=15.

Koivulan lisäksi myös Manitoba Moosen Ville Heinola on jatkanut loistavia otteitaan, sillä hän on noussut AHL:n puolustajien pistepörssissä jo kuudenneksi. Isosti vastuuta ottelusta toiseen saava Heinola on saalistanut 14 ottelussa 12 (2+10) tehopistettä. Hän onnistui iskemään kauden toisen maalinsa Moosen viimeisimmässä ottelussa Milwaukee Admiralsia vastaan (katso osuma täältä). Heinolan kohdalla tilastoista nousee esiin myös hänen nälkänsä laukoa. Viimeiseen kolmeen otteluun suomalainen on laukonut maalia kohti 13 kertaa.

AHL:n paras suomalaismaalivahti on puolestaan tällä hetkellä tilastojen valossa Eetu Mäkiniemi, joka pelaa ensimmäistä kauttaan Chicago Wolvesin riveissä. Nuori maalivahti on saanut vastuuta kahdeksassa ottelussa torjuntaprosentilla 91,9. Päästettyjen maalien keskiarvo on tällä hetkellä 2,25 ottelua kohden ja nollapelejä tilille on kertynyt kaksi kappaletta.

Viimeisin ottelu oli Mäkiniemelle hänen AHL-uransa hankalin, kun suomalainen torjui 21 laukausta ja päästi selkänsä taakse neljä osumaa.

Tällä hetkellä AHL:ssä on 31 suomalaispelaajaa, joista ainoastaan Toronto Marliesin Antti Suomela ei ole pelannut vielä otteluakaan. Entinen Liigan pistepörssivoittaja on ollut koko syyskauden loukkaantuneena, eikä paluuaikataulu ole vielä selvillä.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen