NHL:ää kohti AHL:n Rochester Americansissa marinoituva maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen on ollut lähimenneisyydessä suorastaan brutaalissa pyörityksessä. Suurlupaus on torjunut viimeisen kahdeksan päivän aikana peräti neljässä ottelussa ja torjuntoja tilille on kertynyt massiiviset 121 kappaletta.

Viime viikon loppupuolella tilille tuli kolme matsia neljään päivään ja viime yönä Luukkonen torjui taas 2-3-tappiossa Utica Cometsia vastaan. Luukkoselle tuli tuossa matsissa vain yhdeksän koppia, mutta neljän edellisen pelin kokonaissaldo on kokonaisuudessaan kova – siis kahdeksassa päivässä.

Rochester voitti pelikimarassa kaksi matsia, ja yhdessä ottelussa Cleveland Monsters hävisi 0-4. Nollapeli oli Luukkoselle AHL-uran ensimmäinen, ja hän saikin NHL:n nettisivuilla isot kehut täysin ansaitusti.

– Tuo oli hitonmoinen ottelu Luukkoselta. Hän teki muutamia aika hulluja torjuntoja, saksalaislupaus John-Jason Peterka ylisti peräti 32 koppia ottanutta suomalaismolaria aiemmin.

– Luukkonen oli fantastinen, varsinkin kun ajattelee, että hän pelasi kolme ottelua neljässä päivässä, Rochesterin päävalmentaja Seth Appert jatkoi.

Luukkonen on pelannut urallaan nyt reilut 30 AHL-ottelua.

– Toki laitoin kiekon säästöön. Minulla on ne kaikki perheeni kotona Hyvinkäällä, Luukkonen sai viitaten perinteeseen, jonka mukaan pelaajat keräävät kirjahyllyyn esimerkiksi sellaisia kiekkoja, joilla on irronnut vaikka ensimmäinen nollapeli tai syntynyt avausmaali.