Patrik Laine on ensi kesänä jälleen tutun tilanteen edessä 23-vuotiaan maalitykin yksivuotisen sopimuksen umpeutuessa.

Columbus Blue Jacketsia läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline arvioi The Athleticin kysymyspalstallaan Laineen jatkomahdollisuuksia ohiolaisseurassa.

– Olen sanonut harjoitusleirin alusta alkaen, että Laine näyttää viime kautta sitoutuneemmalta ja innostuneemmalta kuulua osaksi joukkuetta. Tämä ei näy vain muutamana hyvänä päivänä, vaan kokonaisvaltaisesti hänen pelaamisessaan, Portzline näkee.

– Jos heidän ketjunsa jatkaa samalla tavalla, Laine tulee iskemään paljon maaleja tällä kaudella. Jarmo Kekäläisen on tehtävä vaikea päätös. Jos tässä on 40-50 maalin mies, joka viihtyy Columbuksessa ja sopii heidän pelitapaansa, olisi täyttä typeryyttä kaupata hänet toisaalle. Toisaalta, jos luvassa on lisää viime kauden tapaisia sesonkeja, et voi sallia sellaista.

– Valinta on vaikea. Minun korviini ei ole kuulunut pienintäkään tietoa siitä, että edes alustavia keskusteluja pitkästä jatkosopimuksesta olisi ollut vireillä. Viitteitä siitä, kuinka pitkäaikainen yhteistyö voisi toimia, alkaa kuitenkin olla jo ilmoilla. Pysykää kuulolla, Portzline kirjoittaa.

7,5 miljoonaa dollaria tästä kaudesta tienaava Laine on aloittanut kauden vahvasti. Suomalaistykki on iskenyt yhdeksässä pelissä kolme maalia ja 10 tehopistettä.

LUE MYÖS: Nämä Columbus-pelurit siirtouhan alla – Sisäpiiritoimittaja: Joonas Korpisalo varma lähtijä!