Michael Frolikin yhden kauden sopimus Montreal Canadiensin kanssa ei ollut mikään tuhkimotarina. Tshekkiläinen sai vain kahdeksan NHL-ottelua koko kauden aikana ja kaksi kertaa hän edusti AHL-joukkue Laval Rocketia.

Kummallakaan sarjatasolla Frolik ei saanut kerättyä tehopisteitä. St. Louis Bluesin kanssa tryoutin vielä täksi kaudeksi saanut 33-vuotias hyökkääjä ei saanut enää NHL-sopimusta, vaan päätyi sopimaan kahden kauden sopimuksesta sveitsiläisen Lausanne HC:n kanssa. NHL-uran päättymiselle syy ei löydy HC Kladno -kasvatin mielestä peilistä.

— Canadiens lopetti NHL-urani kokonaan, Frolik täräyttää kanadalaisen TVA Sportsin haastattelussa.

Väitettään Frolik perustelee sillä, että Canadiens ei voinut ottaa häntä kokoonpanoon palkkakatto-ongelmien takia. Virhe Habsiltä oli yli 800 NHL-ottelun laiturin mukaan erityisesti Corey Perryn hankinta, joka johti kyseisiin vaikeuksiin. Huonon palkkakattotilanteen hallinnan myötä kokoonpanoon ei mahtunut korona-ajan sallimaa 23 pelaajaa vaan 21. Tähän joukkoon ei vuoden 2006 ykköskierroksen varaus mahtunut.

— Se oli loputon kierre. Pelaajan loukkannuttua, joku aina kutsuttiin kokoonpanoon, mutta se en koskaan ollut minä. Menin usein valmentajien toimistoon puhumaan asiastani, mutta minulle sanottiin aina, etten pelannut palkkakaton takia.

Frolik pelasi kautensa 750 tuhannen dollarin minimipalkalla, eli kenenkään hänen sijastaan kutsutun pelaajan palkka ei voinut verottaa palkkakatosta yhtään vähempää kuin 185-senttinen kahden suunnan hyökkääjä.

Chicago Blackhawksin kanssa vuonna 2013 Stanley Cupin voittaneen Frolikin NHL-urasta tuli 858 ottelun mittainen, ja pisteitä kertyi lukemin 159+225=384.