KHL:ssä viritellään parhaillaan todellista jättitreidiä, jossa kauppanappuloina olisi kaksi NHL:ssäkin pelannut venäläistähteä.

Venäläislehti Sport-Expressin mukaan Moskovan Dynamo kaupittelee tällä hetkellä kahta nimekkäintä tähteään, 24 ottelussa hurjat 36 (13+23) tehopistettä tehtaillutta ja pistepörssiä kymmenen pisteen erolla seuraavaan johtavaa Vadim Shipatsjovia sekä kahdesti Stanley Cupin Los Angeles Kingsin paidassa voittanutta tähtipuolustaja Slava Voinovia.

Nyt asiaan on ottanut kantaa myös Dynamoa kolmella edelliskaudella valmentanut konkariluotsi Vladimir Krikunov. 71-vuotiaan Krikunovin mukaan peliliike olisi Dynamon seurajohdolta karmea ratkaisu.

– Shipatsjovista luopuminen olisi mielestäni ehdotonta typeryyttä! Jos ihmiset (seurajohdossa) käyttävät järkeään, kuinka he voisivat luopua hänestä? Miten voit syyttää häntä mistään, kun hän pelaa tuolla tavoin ja on kymmenen pistettä edellä lähintä kilpailijaa pistepörssissä? Et saa ikimaailmassa luopua tällaisista pelaajista. Voinov sen sijaan on yksi sarjan parhaista puolustajista, Krikunov tylyttää Match.tv:n haastattelussa.

Tähtikaksikosta KHL:n legendoihin lukeutuva Shipatsjov kokeili siipiään NHL:ssä neljän ottelun ajan Vegas Golden Knightsin ensimmäisellä NHL-kaudella. Voinov puolestaan pelasi NHL:ssä vuosien 2011 ja 2015 välillä ja voitti Kingsin paidassa kaksi Stanley Cupia. Miehen pelit NHL:ssä päättyivät puolustajan pahoinpideltyä vaimonsa, minkä seurauksena mies sai 90 päivän vankeustuomion.