Seattle Kraken on aloittanut ensimmäisen NHL-kautensa odotuksiin nähden varsin vahvasti. Neitsytmatkallaan oleva seura on pelannut kahdeksan ottelua ja kerännyt niistä seitsemän sarjapistettä. Tällä vauhdilla joukkue jäisi juuri ja juuri ulos pudotuspeleistä.

Seattlen toimistolla katse on paljon pidemmällä kuin vain tässä kaudessa. Seuran GM Ron Francis on aiemmin korostanut, kuinka arvokasta palkkakattotila on. Häneltä kysyttiin nyt, voisiko hän kaupata seuran kapteenin ja nimekkäimmän pelaaja, Mark Giordanon, kauden aikana.

– Luulen, että se on päätös, joka meidän pitää tehdä hieman myöhemmin, Francis vastasi.

– Juuri nyt meidän tarvitsee selvittää, mitä meillä on, kuka toimii hyvin kenenkin kanssa ja sotkea kaikki yhteen. Mark on tietysti hieno ammattilainen, ollut pelissä mukana jo jonkin aikaa ja hieno johtaja meille. Hän edustaa meitä ei pelkästään jäällä vaan myös yhteisössä. Katsotaan, miten seuran asiat etenevät ylipäätään.

Franciksen vastauksesta voisi tulkita, että jos Kraken ei yllä pudotuspeleihin, 38-vuotias Giordano kaupataan muualle. Puolustajan sopimusta on jäljellä enää tämän kauden verran, joten hän olisi erinomainen vahvistus mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle.

Giordano on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua. Niissä hän on nakuttanut tehot 2+3=5.