NHL:ssä upean alkukauden pelanneen Edmonton Oilersin suomalaisvahti Mikko Koskinen, 33, on torjunut tällä kaudella kahdessa pelissä noin 88 minuuttia – ja vakuuttavin ottein. Pikkumustat ovat tarttuneet jopa 95,9 prosentin tarkkuudella ja päästettyjen maalien keskiarvo on huima 1,37.

Suomalainen sai äskettäin ylväitä kehuja joukkueensa nettisivujen jutussa – ja kuten tilastot osoittavat, täysin ansaitusti. Koskista kehuttiin viime yön 5-1-voittoon päättyneen Arizona Coyotes -matsin jälkeen.

– Koskinen esitti viime yön parhaan torjuntansa maalittomassa tasatilanteessa. Hän otti uskomattoman torjunnan viime kaudella 18 maalia tehneen Jakob Chychrunin vetoon.

Torjunnasta alkoi Oilersin ylämäki, ja joukkue rallatteli voittoon.

– Joukkueessamme oli havaittavissa paljon hyviä juttuja, mutta Koskinen torjui todella vakaasti, luotsi Dave Tippett jatkoi.

Konkari on joukkueessa lähtökohtainen kakkosvahti kanadalaisen Mike Smithin perässä.

– Mikko pelasi todella hyvin, ja haluaisin hänen nähdä pelaavan jatkossakin. Minun täytyy puhua maalivahtivalmentaja Dustin Schwartzin kanssa, ja teemme sitten lopullisen päätöksen. Hän pelasi nyt erittäin hyvin, enkä näe mitään syytä, miksi hän ei pelaisi huomennakin (lauantaiyönä).