Yksi tämän vuoden yllättävimmistä NHL-sopimuksista tehtiin Arber Xhekaj’lle. Montreal Canadiensin harjoitusleirille osallistunut 20-vuotiaalla puolustajalla on takanaan jättimäinen työ tähän pisteeseen.

Ensimmäinen takaisku uralle oli varaamatta jättäminen OHL:n varaustilaisuudessa. Xhekaj päätyi hakemaan paikkaa Kanadan huippukovasta junioriliigasta Kitchener Rangersin harjoitusleirin kautta, mikä toi tulosta.

Toinen kausi OHL:ssä oli Xhekaj’n läpimurto, mutta NHL-varausta ei vuoden ”yli-ikäiselle” pakille tullut. Kausi 2020-21 piti olla näytön paikka, mutta kauden alkua lykättiin kerta toisensa jälkeen ja lopulta se peruttiin kokonaan.

— Äitini sanoi: ”Jos aiot treenata koko kauden, se tulee kalliiksi. Sinun on autettava meitä”, Xhekaj muistelee perutun kauden tapahtumia.

Tshekkiläistä ja kosovolaista verta omaava kanadalaissyntyinen puolustaja päätyi töihin Costco-myymälään. Tälle kaudelle puolen toista vuoden otteluttoman pätkän jälkeen Xhekaj sai paikan Canadiensin harjoitusleiriltä ja NHL-sopimuksen.