Viime kaudella jättipettymyksen heti pudotuspelien avauskierroksella kokenut Edmonton Oilers on avannut kuluvan NHL-runkosarjan upeasti neljällä peräkkäisellä voitolla.

Varsinkin joukkueen ykkösketju on ollut alkukaudesta ilmiliekeissä. Connor McDavid, Leon Draisaitl ja Jesse Puljujärvi löytyvät NHL-pistepörssin kahdeksan kärjestä. Tästä huolimatta tähtivetoisen joukkueen yllä piilee myös uhkakuvia.

The Hockey Writersin toimittaja Jim Parsons nostaa esille huolenaiheen Oilersin materiaalin laajuudesta siirryttäessä vieraspeleihin.

– Tähän saakka McDavidin ja Draisaitlin peluuttaminen yhdessä kärkiketjussa Puljujärven kanssa on ollut taianomaista seurattavaa. Sillä välin Zach Hyman on esiintynyt edukseen kakkosketjussa Ryan Nugent-Hopkinsin ja Kailer Yamamoton kanssa, joskin viime aikoina ketjulla on ollut hiljaisempaa. Alkukausi on kuitenkin näyttänyt hyvin, miksi Oilers hankki Hymanin riveihinsä.

– Silti on aiheellista kysyä, aikooko päävalmentaja Dave Tippett sekoittaa ketjuja vieraspeleihin lähdettäessä. Oilers on nauttinut alkukaudella viimeisen vaihto-oikeuden tuomasta luksuksesta. Vieraskaukalossa sitä ei ole, joten kaksi tasaväkistä kärkiketjua yhden sijaan vaikuttaisi paremmalta vaihtoehdolta, Parsons huomauttaa.

Oilersin valmennus siirsikin Draisaitlin ja McDavidin eri ketjuihin viime yön vieraspelissä Arizona Coyotesia vastaan. Oilers voitti ottelun selvin 1-5-lukemin. Jatkossa kesän jättihankinta Hyman saaneekin enemmän vastuuta juuri McDavidin rinnalla ykkösketjussa.

– Yksi jännittävimmistä seikoista Hymanista puhuttaessa on se, että hän on hyvä kiekonriistäjä sekä karvaaja. McDavid pelaa jatkuvasti hyvin, mutta hän loistaa ennen kaikkea silloin, kun rinnalla on rouhija, joka pelaa hyvin kahteen suuntaan. Ajatus Hymanin ja McDavidin yhteispelin löytymisestä kutkuttaa varmasti fanien mieliä.

– Puljujärven kohdalla toive on, ettei Draisaitlin siirtäminen toiseen ketjuun vaikuttaisi liikaa tämän pelaamiseen. Mikäli Puljujärvi onnistuu rakentamaan toimivan kemian Hymanin ja McDavidin kanssa, se olisi iso plussa Oilersin kannalta. Tämä mahdollistaisi kahden lähes tasavertaisen kärkiketjun peluuttamisen, Parsons maalailee.

Suomalaisvinkkelistä Oilersin kaudesta on joka tapauksessa tulossa huippumielenkiintoinen.