Los Angeles Kings ja sen ykköstähti Anze Kopitar avasivat kautensa NHL:ssä yllättävän murskaavalla näytöksellä. Viimeiset vuoden sarjan pohjalla taapetanut kesien 2012 ja 2014 mestari löylytti Vegasin 6-2 slovenialaisen taottua pistepörssin kärkeen saldolla 3+2.

Sportsnet Stats

@SNstats
Kopitar is the first NHLer with 3 goals & 5 points in a season opener since Tom Fergus (Maple Leafs) in 1986.

Sportsnet Stats

@SNstats
Anze Kopitar is the 3rd player in Kings history to record a Hat Trick in a season opener, joining Luc Robitaille (1988) & Jari Kurri (1991)

 

Joukkueensa kippari takoi nimensä historiakirjoihin. Kopitar on kolmas pelaaja kautta seurahistorian, joka on onnistunut latomaan hatullisen kauden avauspeliin. Aiemmin tempussa ovat onnistuneet vain suomalaislegenda Jari Kurri vuonna 1991 ja Luc Robitaille kolme vuotta aiemmin.

Lisäksi kaksinkertainen Cup-voittaja on ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1986, joka on pystynyt kiskomaan NHL-kauden avaukseen hatullisen ja viisi pinnaa. 35 vuotta sitten tempussa onnistui Tom Fergus Toronto Maple Leafsin väreissä.

Perjantaiaamun Kings-Golden Knights -matsi vedettiin ilman sinivalkoisia värejä. LA:n Olli Määttä on sivussa pakistosta loukkaantumisen takia.