On se aika vuodesta, kun osa NHL-pelaajista eivät mahdu kokoonpanoon ja osan heistä täytyy mennä siirtolistan läpi ennen kuin heidät voi lähettää AHL:ään. Viimeisen vuorokauden aikana neljä pelaajaa riistettiin siirtolistalta toiseen joukkueeseen, mutta yksi tapaus erottuu outoudellaan muista.

Buffalo Sabres vei Washington Capitalsin siirtolistalle asettaman Axel Jonsson Fjällbyn aiemmin lokakuussa. Nyt, viikko myöhemmin, Sabres laittoi ruotsalaisen takaisin siirtolistalle ja hämmentävää kyllä, Capitals otti hänet takaisin.

Heti kaappauksen jälkeen Caps siirsi Jonsson Fjällbyn AHL:ään. Monesti tämä ei ole mahdollista, mutta kun muut joukkueet eivät yrittäneet 23-vuotiasta hyökkääjää viedä, sai toimenpiteen tehdä vapaasti.

Jonsson Fjallby on pelannut urallaan Pohjois-Amerikassa 108 AHL-ottelua tehoin 24+17=41. 182-senttisellä laiturilla on kesällä jatkettua kaksisuuntaista sopimustaan jäljellä kaksi kautta.

Muita siirtolistalta otettuja pelaajia:

  • Alex Barre-Boulet Tampa Bay Lightningista Seattle Krakeniin
  • Adam Brooks Toronto Maple Leafsistä Montreal Canadiensiin
  • Patrick Brown Vegas Golden Knightsista Philadelphia Flyersiin