[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Viime kaudella Islanders näytti jälleen epäilijöilleen. Runkosarja ei ollut etenkään Anders Leen loukkannuttua ilotulitusta, mutta joukkue oli parhaimmillaan silloin kun sitä eniten tarvittiin.

Pudotuspelit olivat upeaa voittokulkua. Pittsburgh Penguins ja Boston Bruins kaatuivat suvereenisti, vaikka molempia vastaan voittomahdollisuuksia epäiltiin. Tampa Bay Lightningia vastaan Isles osoitti epäilemättä kuuluvansa neljän sakkiin pakottamalla sekä hallitsevan että tulevan mestarin seiskapeliin.

Saarelaisten maalivahtiosasto oli kuin metafora koko muusta joukkueesta. Kun Semjon Varlamovilla oli heikompi vaihe, Ilja Sorokin paikkasi hyvillä esityksillä. Sama toteutui toisin päin.

Kenttäpelaajien joukossa vastuunkantajia olivat Mathew Barzal, Josh Bailey, Brock Nelson, Jordan Eberle, Anthony Beauvillier, Jean-Gabriel Pageau sekä Ryan Pulockin ja Adam Pelechin muodostama, äärimmäisen luotettava pakkipari. Jokaisella oli vaiheensa, mutta juna puksutti eteenpäin tasaisen varmasti.

Leen loukkaantuminen paikattiin Kyle Palmierillä ja sittemmin uransa lopettaneella Travis Zajacillä, jotka olivat jonkinlainen laastari, mutta eivät missään nimessä korvanneet tuikitärkeää kapteenia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nick Leddy (Detroit Red Wings)
Puolustaja, 30 vuotta

Leddy saapui Long Islandille yhdessä Islandersin lähihistorian parhaista treideistä. Edelleen yksi NHL:n sulavimmin luisteleva yhdysvaltalaispuolustaja treidattiin Detroit Red Wingsiin Richard Panikia ja tämän vuoden 2. kierroksen varausvuoroa vastaan. Sivujuonteena, juuri tämän varausvuoron Islanders-GM Lou Lamoriello käytti Aatu Rätyyn.

Kuva: Getty Images

Jordan Eberle (Seattle Kraken)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Matt Martinin ja Cal Clutterbuckin sijaan Eberlen ja Baileyn jättäminen vapaaksi laajennusdraftissa oli hämmentävä veto Lamoriellolta. Ilmeisesti palkkakattotilalle oli huutava tarve, mutta kyseisistä pelaajista olisi takuulla saanut jonkinlaisen vastineen siirtomarkkinoilla. Kaksi viime kautta Islandersin sisäisen pistepörssin top 5:ssä ollut kanadalaislaituri päästettiin nyt ilmaisella joukkueesta pois.

Kuva: Getty Images

Travis Zajac (eläke)
Laitahyökkääjä, 36 vuotta

New Jersey Devilsissä koko NHL-uransa ennen viime kautta pelannut jenkkihyökkääjä tuli kesken kauden tutun GM:n palvelukseen. Kokoonpanoon mahtuminen oli loppua kohden hiuskarvan varassa, joten Zajac ripusti hokkarit naulaan. 1000 NHL-ottelua ja 500 NHL-pistettä menivät rikki, mikä tekee urasta on hatunnoston arvoisen.

Muut lähteneet:

Andrew Ladd, Arizona Coyotes
Robert Carpenter, Milwaukee Admirals (AHL)
Tanner Fritz, Hartford Wolf Pack (AHL)
Josh Ho-Sang, Toronto Marlies (AHL)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Richard Panik (Detroit Red Wings)
Laitahyökkääjä, 30 vuotta

Edellä mainitussa Leddy-treidissä Islanders-organisaatioon liittynyt Panik ei ole kovin merkittävä osa kokoonpanoa. Todennäköisesti reservihyökkääjänä aloittavalle slovakille saa maksaa vielä kaksi kautta 1.375 miljoonan dollarin palkkaa.

Kuva: Getty Images

Zach Parise (Minnesota Wild)
Laitahyökkääjä, 37 vuotta

Väistämätön tapahtui kuluneena kesänä, kun Parisen jättimäinen sopimus ostettiin ulos. Lamoriello totuttuun tapaan innostui entisestä Devils-suojatistaan ja tarjosi konkarihyökkääjän uraa jatkavaa sopimusta, josta tiedetään varmuudella vain sen yhden vuoden pituus. Minnesota Wildin pitkäaikainen varakapteeni keräsi viime kauden 45 ottelussaan tehot 7+11=18.

Kuva: Getty Images

Zdeno Chara (Washington Capitals)
Puolustaja, 44 vuotta

Big Z jaksaa edelleen. Chara pohti pitkään uransa jatkoa, mutta päätyi lopulta pelaamaan vielä yhden vuoden. Slovakialainen teräsmies on edelleen suuri apu alivoimalla maalinedustaa siivoamalla ja pitkällä syöttölinjoja peittävällä mailallaan. Tämä on Islandersin toinen tilaisuus Charan kanssa, sillä se varasi jättimäisen puolustajan vuonna 1996, mutta treidasi hänet Ottawa Senatorsiin 2000-luvun alussa naurettavan halvalla.

Kuva: Getty Images

Erik Gustafsson (Montreal Canadiens, tryout)
Puolustaja, 29 vuotta

Kesken kauden Philadelphia Flyersista Montreal Canadiensiin kaupatun Gustafssonin peliaika oli Habsissä alusta asti kortilla. Tryout-sopimuksella Islandersiin liittyneellä ruotsalaispakilla on vaikea työ murtautua sinioranssivalkoisten runsaslukuisen puolustajakaartiin. Gustafssonin uran kohokohta oli kausi 2018-19, kun pisteitä kertyi 60 kappaletta. Tästä huolimatta viime kausi oli hänelle ensimmäinen, jona palkkaa tuli enemmän kuin 1,22 miljoonaa dollaria.

Muut saapuneet:

Paul LaDue, Washington Capitals
Andy Andreoff, Philadelphia Flyers
Collin Adams, North Dakotan yliopisto (NCAA)
Reece Newkirk, Portland Winterhawks (WHL)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Leo Komarov
Laitahyökkääjä, 34 vuotta

Komarov oli jo viime kauden aikana ulosostohuhujen kohteena, mutta niin vain Neuvosto-Virossa syntynyt työmyyrä jatkaa Long Islandilla tälläkin kaudella. Ajoittain Leen poissaoloa ykkösketjussa paikannut MuIK-kasvatti osoitti arvonsa etenkin loppukaudesta ja saa pelata vielä kolmen miljoonan dollarin sopimuksensa viimeisen kauden.

Kuva: Getty Images

Otto Koivula
Laita-/keskushyökkääjä, 23 vuotta

Koivulan kausi ei ollut mikään täysosuma. HIFK:n paidassa vielä kulki, mutta AHL:ssä 20 ottelua riittivät vain tehoihin 2+7=9 ja edelliskauden 12 NHL-ottelua vaihtuivat pyöreään nollaan. Isokokoinen suomalaishyökkääjä solmi yhden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen täksi kaudeksi.

Kuva: Getty Images

Robin Salo
Puolustaja, 22 vuotta

Salo aloittaa ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa. Vuoden 2017 2. kierroksen varaus odotti maltilla kehittymistään Euroopassa ennen NHL:ään liittymistään ja kausi Ruotsissa oli onnistunut. Örebro HK:ssa Espoossa syntynyt entinen Sport-juniori keräsi 51 SHL-ottelussa tehot 6+24=30. Myös kauden alla pelatuista harjoitusotteluista Salo on saanut kehuja.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633622951896{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Barry Trotz

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Trotz kuuluu kiistatta NHL:n parhaisiin valmentajiin. Kahdesti parhaaksi valittu 59-vuotias käskyttäjä on saanut Washington Capitalsin supertähdet ruotuun ja voittanut Stanley Cupin vuonna 2018, minkä jälkeen hän otti Islandersin projektikseen. Kanadalainen valmentaja on tuonut Long Islandille sellaista menestystä, jonka kaltaista ei ole Islanders nähnyt sitten historiallisen dominoivan 1980-luvun alun. Neljän miljoonan dollarin sopimus kestää kesään 2023 asti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633623470978{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Mathew Barzal

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633624265084{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Barzalilla on ollut oma etsikkoaikansa kokonaisvaltaisen pelaamisen kanssa, mutta pikku hiljaa työ alkaa kantaa hedelmää. Tehot eivät ole hiipuneet, mutta tyhmien jäähyjen ja kiekonmenetysten määrä laskee jatkuvasti. Vuoden 2015 varaus numero 16 ja kauden 2017-18 parhaana tulokkaana palkitulla mailataiturilla on vielä pari askelta otettavana tehokkaasta pelaajasta voittavaksi pelaajaksi. Lähellä tuota pistettä kuitenkin ollaan ja nyt menestysikkuna on sen verran raollaan, että olisi korkea aika osoittaa olevansa kahdeksannumeroisen palkan arvoinen. Nykyistä seitsemän miljoonan dollarin sopimusta on jäljellä kaksi vuotta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633623696271{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Kieffer Bellows

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Islandersin lupaavimmat nuoret Noah Dobson ja Oliver Wahlstrom eivät enää täytä NHL-tulokkaan vaatimuksia, joten valinta osui Bellowsiin. NHL-kiekkoilija toisessa polvessa niitti junioriaikoinaan mainetta maalintekotaidoillaan, mutta kirkkaimmissa valoissa läpimurto on antanut odottaa itseään. Vuonna 2016 numerolla 19 varattu yhdysvaltalainen pääsi viime kaudella NHL-kokoonpanoon 14 ottelussa ja viimeisteli kolme maalia. Lamoriello on kertonut tehneensä sopimuksen Bellowsin kanssa, mutta sen pituutta tai muita tietoja ei ole tiedossa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 2.

Kahdesti peräkkäin konferenssifinaaleihin yltäneen Islandersin menestyksen on vaikea nähdä ehtyvän aivan pian. Kauan odotettu Sorokin on tulikasteensa NHL:ään saanut ja on todennäköisesti joukkueensa maalivahtiosaston tulevaisuus.

Puolustus on laadukas ja pelipaikalla on hyvä määrä kilpailua. Viiden puolustajan paikat ovat käytännössä hakattu jo kiveen, mutta kuudes puolustaja voi olla Andy Greene, Thomas Hickey, Sebastian Aho tai tryoutilla oleva Gustafsson.

Hyökkäyksessä ei Barzalin takana ole räjähtävää hyökkäyspään taitoa. Harvassa ovatkin sellaiset pelaajat, jotka pystyisivät sekä huippuluokan tehoihin että Trotzin vaativaan pelitapaan. Islandersilla on hyvin vahva peli-identiteetti, mutta siinä on myös heikot kohtansa. Muun muassa ylivoimapeli kärsii paljon yksilötaidon puutteesta.

Saarelaiset ovat jälleen pudotuspeleissä ja siellä on edellisvuosien tapaan kaikki mahdollista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Anders Lee Mathew Barzal Josh Bailey
Anthony Beauvillier Brock Nelson Oliver Wahlstrom
Zach Parise Jean-Gabriel Pageau Kyle Palmieri
Matt Martin Casey Cizikas Cal Clutterbuck

 

Puolustajaparit:

Adam Pelech Ryan Pulock
Zdeno Chara Noah Dobson
Erik Gustafsson Scott Mayfield

 

Maalivahdit:

Semjon Varlamov
Ilja Sorokin

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=44 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]