[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Colorado Avalanche lähti viime kauteen sarjan suurimpana voittajasuosikkina. Runkosarjan jälkeen kaikki näytti enemmän kuin hyvältä, kun joukkue marssi vakuuttavasti läntisen divisioonan voittoon.

Avalanche keräsi Vegas Golden Knightsin kanssa eniten pisteitä (82) ja voitti eniten otteluita (35) varsinaisella peliajalla. Avalanche takoi myös enemmän maaleja (197) kuin yksikään toinen joukkue.

Pudotuspeleissä avauskierroksella vastaan asettui St. Louis Blues, joka oli Avalanchelle vain suupala voitoin 4-0. Seuraavaksi NHL:n pudotuspelien raakuus tuli kuitenkin esiin, kun vastaan asettui Golden Knights, joka oli tällä kertaa parempi voiton 4-2. Näin ollen tie nousi enemmän tai vähemmän yllättäen pystyyn jo ”varhaisessa” vaiheessa.

Joukkueen parhaimmat pistemiehet olivat pistepörssissä kuudenneksi sijoittunut Mikko Rantanen (30+36=66) ja kahdeksanneksi sijoittunut Nathan MacKinnon (20+45=65).[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joonas Donskoi (Seattle Kraken)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Donskoin Avalanche-ura jäi kahden kauden mittaiseksi. Suomalaishyökkääjä onnistui seurassa mainiosti nousten välillä jopa ykkösketjun pelaajaksi.

Kaiken mennessä nappiin Donskoi voi nousta Seattle Krakenissa todella isoon rooliin, sillä materiaali on huomattavasti Avalanchea heikompi.

Kuva: Getty Images

Carl Söderberg (Malmö Redhawks)
Keskushyökkääjä, 35 vuotta

Söderberg ehti pelaamaan Avalanchessa ainoastaan 11 ottelua, koska hän siirtyi seuraan kesken kauden Chicago Blackhawksista. Kyseiset kamppailut jäivät hänen viimeisikseen NHL:ssä, sillä hän palasi täksi kaudeksi takaisin kotiin Malmö Redhawksiin.

 

Kuva: Getty Images

Ryan Graves (New Jersey Devils)
Puolustaja, 26 vuotta

Isokokoinen ja fyysinen Graves on kypsynyt vanhemmalla iällä hyväksi NHL-puolustajaksi. Pelasi isoja minuutteja (19 minuuttia illassa) Avalanchessa. Loistava täsmähankinta New Jersey Devilsin alakertaan.

 

Kuva: Getty Images

Pierre-Édouard Bellemare (Tampa Bay Lightning) Keskushyökkääjä, 36 vuotta

Bellemare ehti pelaamaan Avalanchessa kahden kauden ajan. Todella kokenut hyökkääjä kuului vakituisesti pelaavaan kokoonpanoon, mutta rooli oli alakentissä ja jääaikaa tuli keskimäärin vain 11 minuuttia illassa. Viime kaudella 53 ottelussa syntyi yhdeksän maalia.

Kuva: Getty Images

Brandon Saad (St. Louis Blues)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Saad pelasi vahvan kauden Avalanche-hyökkäyksessä, jossa 44 ottelussa syntyi 15 osumaa. Monipuolinen hyökkääjä pelasi joukkueessa yli- ja alivoimaa. Hyvä vahvistus St. Louis Bluesille.

 

Kuva: Getty Images

Philipp Grubauer (Seattle Kraken)
Maalivahti, 29 vuotta

Avalanche menetti viime kauden ykkösmaalivahtinsa Seattle Krakenille. Grubauer esiintyi 40 ottelussa torjuntaprosentilla 92,2. Pudotuspeleissä saksalainen ei pystynyt pelaamaan aivan samalla tasolla kuin parhaimillaan runkosarjassa. Nähtäväksi jää, pystyykö korvaajaksi hankittu Darcy Kuemper parempaan suoritukseen.

Kuva: Getty Images

Conor Timmins (Arizona Coyotes)
Puolustaja, 23 vuotta

23-vuotias Timmins sai viime kaudella ensimmäistä kertaa enemmän vastuuta NHL:n puolella. 31 ottelussa puolustaja keräsi seitsemän syöttöpistettä. Ei mahtunut aina pelaavaan kokoonpanoon. Huomattavasti heikomman materiaalin omaavassa Arizona Coyotesissa Timminsillä on mahdollisuus vakiinnuttaa paikkansa ylhäällä.

Muut lähteneet:

Miikka Salomäki, Örebro HK
Patrik Nemeth, New York Rangers
Kyle Burroughs, Vancouver Canucks
Sheldon Dries, Vancouver Canucks
Mike Vecchione, Washington Capitals
Dan Renouf, Detroit Red Wings
Liam O’Brien, Arizona Coyotes
T.J. Tynan, Los Angeles Kings
Adam Werner, Calgary Flames
Ty Lewis, Utah Grizzlies
Matt Calvert, Vapaa agentti
Travis Barron, Vapaa agentti[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mihail Maltsev (New Jersey Devils)
Laitahyökkääjä, 23 vuotta

Maltsev ei saanut Devilsissä tasaisesti vastuuta, vaan seurasi välillä otteluita katsomosta käsin. Venäläishyökkääjä hakee nyt NHL-uralleen nostetta kivenkovasta Avalanchesta. Mikäli kehitystä tapahtuu, niin pystyy varmasti vakiinnuttamaan paikkansa alemmissa kentissä, sillä potentiaalia riittää.

Kuva: Getty Images

Darren Helm (Detroit Red Wings)
Keskushyökkääjä, 34 vuotta

Helm vaihtoi NHL-urallaan ensimmäistä kertaa seuraa. Kokenut ja nopea hyökkääjä voi olla yhä oiva vahvistus alempiin kentällisiin. Viime kaudella 47 ottelussa syntyi ainoastaan kahdeksan (3+5) tehopistettä.

 

Kuva: Getty Images

Darcy Kuemper (Arizona Coyotes)
Maalivahti, 31 vuotta

Kuemper on valtava menetys Coyotesille ja samalla iso vahvistus Avalanchelle.

Tähtimaalivahti pystyi nousemaan NHL:n parhaiden maalivahtien joukkoon joukkueessa, joka on sarjan alempaa keskikastia. Saa nyt eteensä yhden sarjan parhaista materiaaleista, joten odotukset ovat varmasti korkealla.

Kuva: Getty Images

Ryan Murray (New Jersey Devils)
Puolustaja, 28 vuotta

Murray pelasi Devilsissä vain yhden kauden ajan, mutta ehti nousemaan siinäkin ajassa joukkueen luottopuolustajaksi. Pelasi isoja minuutteja.

Murray on älykäs pelaaja, joka pelaa hyvin molempiin suuntiin. Erittäin vahva etenkin omassa päässä.

 

Kuva: Getty Images

Artjom Anisimov (Ottawa Senators)
Keskushyökkääjä, 33 vuotta

Anisimov kärsi viime kaudella loukkaantumisista, joten kausi jäi hänen osaltaan hyvin tyngäksi. Isokokoinen ja ulottuva sentteri antaa nyt try-out-sopimuksella näyttöjä Avalanchelle. Terveenä pysyessään kokeneesta hyökkääjästä voisi olla hyvinkin vielä iloa.

Muut saapuneet:

Gabriel Fontaine, New York Rangers
Roland McKeown, Carolina Hurricanes
Stefan Matteau, Columbus Blue Jackets
Dylan Sikura, Vegas Golden Knights
Dalton Smith, Boston Bruins
Andreas Englund, Belleville Senators
Oskar Olausson, HV71
Kurtis MacDermid
, Erie Otters
Callahan Burke, Colorado Eagles
Justin Barron, Halifax Mooseheads[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen
Laitahyökkääjä, 24 vuotta

Rantanen on kehittynyt Avalanchessa huipputason hyökkääjäksi. Suomalainen muodostaa Nathan MacKinnonin kanssa yhden NHL:n vaarallisimmista tutkapareista.

Terveenä pysyessään Rantanen pystyy hätyyttelemään jopa 100 tehopisteen rajapyykkiä. Viime kaudella 52 ottelussa syntyi 30 maalia ja 36 maalisyöttöä. Näyttelee valtavaa roolia joukkueen tavoitellessa Stanley Cup -pokaalia.

Kuva: Getty Images

Sampo Ranta
Laitahyökkääjä, 21 vuotta

Useat hieraisivat viime kaudella silmiään, kun Ranta teki yllättäen NHL-debyyttinsä kesken pudotuspelien. Vastuuta tuli lopulta kahdessa ottelussa ilman tehopisteitä. Tätä ennen nuorukainen oli pelannut yliopistoliigassa ja AHL:ssä.

Ranta on Avalanchen tulevaisuuden lupauksia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että NHL-minuutteja voi olla pian runsaammin luvassa. Suomalaishyökkääjä on nimittäin esiintynyt harjoitusleirillä vahvasti ja päässyt pelaamaan jopa MacKinnonin ja Rantasen kanssa ykkösketjussa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633030612836{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Jared Bednar

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

49-vuotias Bednar aloittaa jo kuudennen kautensa Colorado Avalanchen päävalmentajana.

Kanadalainen on saanut tähän mennessä tehdä työnsä melko rauhassa, mutta pikku hiljaa paineet kasvavat, sillä viime kaudella himoittu mestaruus jäi vain haaveeksi. Nyt kivenkova joukkue on jälleen yksi suurimmista suosikeista, joten kaikki muut sijoitukset, paitsi mestaruus, olisivat pettymyksiä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633030565077{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Nathan MacKinnon

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633554651587{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Nathan MacKinnon ei ihmeemmin esittely kaipaa. Osa pitää kanadalaishyökkääjää jopa NHL:n parhaana pelaajana.

MacKinnon on takonut kolmella eri kaudella yli 90 tehopistettä ja yli 100 tehopisteen kausi voi olla nyt edessä.

Erittäin nopea ja taitava kanadalainen aiheuttaa vastustajilleen tuskaa illasta toiseen. Tekee ketjukavereistaan parempia ja pystyy ratkomaan otteluita myös yksilösuorituksillaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633536887255{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Bowen Byram

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Bowen Byramilta odotettiin paljon jo viime kaudella, mutta kausi meni pipariksi aivotärähdyksen vuoksi. Nuori kanadalainen sairastui myös koronavirukseen, eikä hän loppujen lopuksi ehtinyt pelaamaan kuin 19 ottelua.

Byram on Avalanchen ykköskierroksen varaus kesältä 2019 ja hänen kohdallaan odotukset ovat todella korkealla. Poikkeuksellisen lahjakkaan puolustajan odotetaan olevan tulevaisuudessa yksi sarjan supertähdistä. Taitava ja nopea puolustaja on erittäin hyvä molemmissa päissä kenttää. Heikkoudet ovat vähissä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Keskisen divisioonan 1.

Colorado Avalanchen leirissä odotukset ovat jopa korkeammalla kuin viime kaudella, sillä mestaruus jäi vielä saavuttamatta. Jälleen vuoden kokeneempi joukkue ei ole muuttunut merkittävästi ja joka osasto on kunnossa. Avalanchella ei ole myöskään suurempia loukkaantumishuolia kauden alla, joten lähtökohdat ovat loistavat.

Olisi ihme, mikäli joukkue ei marssisi keskisen divisioonaan voittoon. Sen verran ylivoimainen se on ennakkoon kyseisessä joukossa.

Avalanchen kohdalla kysymysmerkkejä herättää ainoastaan se, että miten joukkue löytää lääkkeet mennä aivan päätyyn saakka? Kivenkova ryhmä on pudonnut nyt kolmella peräkkäisellä kaudella kesälomalle puolivälierävaiheessa. Näistä kausista pitäisi olla opittu, mutta onko? Vai jatkuuko kirous?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Gabriel Landeskog Nathan MacKinnon Mikko Rantanen
Valeri Nitshuskin Nazem Kadri Andre Burakovsky
Tyson Jost Alex Newhook J.T. Compher
Darren Helm Mihail Maltsev Logan O’Connor

 

Puolustajaparit:

Samuel Girard Cale Makar
Bowen Byram Erik Johnson
Kurtis MacDermid Ryan Murray

Maalivahdit:

Darcy Kuemper
Pavel Francouz

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=33 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]