KHL:n megatähtiin vielä muutama vuosi sitten kuuluneen Nikita Gusevin NHL-ura saattaa olla ohi Toronto Maple Leafsin jätettyä testisopimuksella seuran harjoitusleirillä näyttöjä antaneen venäläistaiturin ilman sopimusta.

Venäläisen Match.tv:n toimittaja Pavel Lysenkovin mukaan 29-vuotias laitahyökkääjä on palaamassa KHL:ään, muttei välttämättä miehen aiempaan seuraan Pietarin SKA:aan.

– En sulje pois mahdollisuutta siitä, etteikö Nikita voisi yhä allekirjoittaa sopimusta jonkin toisen NHL-seuran kanssa. Mutta aikaa ei ole paljon. Kauden alkaessa sinun on tiedettävä, mitä aiot tehdä. Nikita on aikuinen mies ja hänellä on perhe ruokittavanaan. Todennäköisesti hän palaa KHL:ään.

– Mikä olisi hänen seuransa KHL:ssä? Oletan sen olevan SKA, mutten sulje Moskovan Dynamoa pois laskuista. Hän pelasi Dynamo-luotsi Aleksei Kudashovin alaisuudessa jo Pietarissa ja he tuntevat toisensa hyvin. Gusev istuisi mainiosta Dynamon ykkösketjuun Vadim Shipatsjovin rinnalle, Lysenkov heittää ilmoille mielenkiintoisen siirtoskenaarion.

Shipatsjov ja Gusev muodostivat kaudella 2016-17 yhden KHL-historian tuhoisimmista tutkapareista. Gusev iski tuolloin 57 runkosarjaottelussa 71 (24+47) tehopinnaa. Shipatsjov mätti tähtilaiturin rinnalla 50 ottelussa tehot 26+50=76. Pietarin SKA voitti kyseisen kauden päätteeksi KHL:n mestaruuden.