New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen nousi Suomen aikaa tiistaiyönä pelatun Washington Capitals -pelin jälkeen framille joukkueen keskuudessa – ja isosti. Devils jatkoi tappiotonta treenikautta 4-1-voitolla oulunsalolaisen saalistaessa tehot 0+2.

Kuokkanen syötti Alexander Holtzin vastaamasta 1-0-osumasta, sekä päälle Michael McLeodin iskemän 2-0-voittomaalin. 23-vuotiaan suomalaisen saldo kahdessa teenipelissä on 1+2.

McLeod lausui suomalaistähdestä – sana tähti ei enää liioittelua – kovia sanoja seuransa kotisivuilla.

– Hän on luultavasti yksi aliarvostetuimmista syöttelijöistä koko sarjassa.

Samassa lähteessä kerrottiin, että Kuokkanen on ottanut valtavia steppejä Devilsiin liittymisen jälkeen. Luotsi Lindy Ruff voi pitää joukkueessa ensimmäisen kerran 2019-20 esiintynyttä pelaajaa yhtenä parhaista kilpailijaluonteista, ja samalla soturina, johon todellakin voi luottaa.

– Esimerkiksi nyt tänään en ollut tyytyväinen toiseen eräämme. Emme hallinneet kiekkoa lainkaan, ja menetimme sitä. Mutta Janne ei kuulunut tähän kastiin.

– Hän tekee liki aina oikeita päätöksiä – joka ikinen kerta astuessaan askiin. Lisäksi Janne on ankara itselleen tehdessään virhearvion tai -ratkaisun.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on Carolina Hurricanesin kesän 2016 kakkoskierroksen 43. varaus. Canesissa ura ei lähtenyt liitoon koskaan, mutta toista oli laulu viime kaudella Devilsissä. Ensimmäinen vastuun puolesta iso kausi toi tilille 50 ottelua ja 25 pinnaa (8+17, -11).