Anton Lundell on saanut Florida Panthersissa mentoriksi todellisen NHL-legendan.

20-vuotias Lundell istutettiin maanantain harjoituksissa 42-vuotiaan NHL-veteraanin Joe Thorntonin rinnalle. Tulevan Hall Of Fame -jäsenen ensivaikutelma nuoresta suomalaisesta on ollut hyvä.

– Hän on todella, todella hyvä ja kokonaisvaltainen pelaaja, Thornton hehkutti nuorta ketjutoveriaan harjoitusten jälkeen NHL.comille.

NHL:ssä yli 1600 ottelua tahkonnut Thornton on käynyt jo Lundellin kanssa keskusteluja pitkän peliuran salaisuuksista. Kanadalaiskonkarin mukaan menestyksekkään NHL-uran tärkein asia on tasaisuus.

– Tämä on pitkä kausi. Olemme keskustelleet asiasta yhdessä. On tärkeää pysyä terveenä, nukkua hyvin, syödä hyvin ja tehdä näitä pieniä asioita. Uskon, että hän pelaa pitkän uran, Thornton kertoo.

Lundellin mukaan parrakkaan kanadalaissentterin olemuksesta suorastaan hehkuu rentous ja kokemus.

– Hän tekee kaiken todella ammattimaisesti. Hänestä näkee, miksi hän on pelannut täällä niin pitkään. Hän on uskomaton kovaa työtä tekevä kaveri. Joka päivä hän nauraa kaukalossa. Hän rakastaa pelaamista ja hänen ympärillään on hyvä olla, Lundell kehaisi.

Panthersiin kesällä 2020 ensimmäisellä kierroksella varattu (12.) Lundell tavoittelee tosissaan paikkaa NHL:n puolelta. Suomalaistulokkaan kaavaillaan nappaavan kolmosketjusta tontti, kun kausi alkaa.

Lundell pelasi viime kaudella Liigassa HIFK:n riveissä 26 ottelua tehden 16 maalia ja 25 tehopistettä.