[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Dallas Stars lähti viime kauteen kovin odotuksin. Joukkue oli juuri taistellut Stanley Cup -finaaleissa, ja kasassa oli hyvin pitkälti sama ryhmä.

Takaiskut alkoivat jo kuitenkin ennen kauden alkua. Ben Bishopin ja Tyler Seguinin kuukausien pituisista sairaslomista tiedotettiin jo ennen kauden alkua. Sivussa olivat siis ykkössentteri sekä ykkösvahti.

Dallasin nuorilta pelaajilta vaadittiin läpimurtoa, ja sellaisia myös nähtiin. Jason Robertson oli yksi kauden parhaista tulokkaista. Näppärä laitahyökkääjä iski runkosarjan 51 matsissa 45 tehopistettä. Roope Hintz puolestaan pelasi yli piste per peli -tahdilla. Ikinuori Joe Pavelski oli joukkueen paras pistemies 51 pinnallaan.

Kapteeni Jamie Benn oli jälleen valtava pettymys. Hänen otteitaan leimaa jatkuva hitaus. Syötöt kestävät liian kauan, ne ovat ylimielisen löysiä ja voimahyökkääjä on harvoin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän keräsi 52 matsissa 35 tehopistettä. 9 miljoonan dollarin vuosipalkalla odotukset ovat aivan muualla.

Edelliskaudella pudotuspeleissä loistanut Anton Khudobin oli niin ikään kaukana parhaasta tasostaan. Atleettinen venäläisvahti päästi aivan liikaa helppoja maaleja. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,5. Kun pudotuspelipaikka jäi vain muutaman pisteen päähän, suurimpana syypäänä voi pitää venäläisvahtia, jonka takia moni voitto lipsui käsistä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jamie Oleksiak (Seattle)
Puolustaja, 28 vuotta

Jamie Oleksiak pelasi toisella Dallas-visiitillään erinomaisesti. Isoksi puolustajaksi hän liikkuu erinomaisesti ja tuki mielellään hyökkäyksiä. Hänen palkkaansa ei kuitenkaan olisi ollut varaa, ja niinpä Oleksiak suuntasi vapaana agenttina Seattleen. Hänelle löydettiin kuitenkin vapailta markkinoilta nopeasti korvaaja.

Kuva: Getty Images

Jason Dickinson (Vancouver)
Keskushyökkääjä, 26 vuotta

Jason Dickinsonista luopuminen oli hyvä peliliike GM Jim Nilliltä. Dallasin ykköskierroksen varauksen kehityskaari oli tyssännyt. Hänen kiekolliset ratkaisunsa eivät olleet kummoisia, eikä hän ollut erityisen lahjakas puolustavahyökkääjäkään. Hänet kaupattiin Vancouveriin vielä, kun hänellä oli jotain vaihtoarvoa.

Kuva: Getty Images

Andrew Cogliano (San Jose)
Laitahyökkääjä, 34 vuotta

Vikkeläjalkainen Andrew Cogliano ei koskaan noussut oman palkkansa tasolle Dallasissa pelatessaan. Hän ei rikkonut 20 tehopisteen rajaa kertaakaan. Parhaimmillaan Cogliano oli luotettava alivoimahyökkääjä, mutta hänet on helppo korvata. Samalla Dallas säästi hieman rahaakin.

Kuva: Getty Images

Sami Vatanen (Sveitsi)
Puolustaja, 29 vuotta

Sami Vatasen ura Dallasissa jäi lyhyeksi. Hän ei ollut viime kaudella parhaimmillaan, mutta NHL:stä töitä olisi kyllä irronnut. Vatanen päätti kuitenkin vetäytyä ainakin vuodeksi Eurooppaan, jotta hänellä on viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ryan Suter (Minnesota)
Puolustaja, 36 vuotta

Ryan Suter ei ole enää samanlainen ykköspakki kuin mitä hän uransa parhaina vuosinaan on. Dallasissa häntä onkin kaavailtu kakkospariin maltillisempaan rooliin. Kovia tehoja häneltä ei enää odotetakaan, sillä Miro Heiskanen ja John Klingberg nappaavat ylivoimapakin paikat itselleen. Sen sijaan Suterilta kaivataan jämäkkää peruspelaamista. Kaksinkamppailut pitää voittaa ja avaussyöttöjen lähteä nopeasti omien hyökkääjien lapaan.

Kuva: Getty Images

Braden Holtby (Vancouver)
Maalivahti, 32 vuotta

Vancouver Canucks päätyi ostamaan Braden Holtbyn sopimuksen ulos vain yhden kauden jälkeen, mikä summaa hyvin Holtbyn otteet kanadalaisseuran paidassa. Dallasiin hänet on hankittu Anton Khudobinin kakkosvahdiksi, kun Ben Bishop on loukkaantunut. Nuori Jake Oettinger olisi todennäköisesti Holtbya parempi kakkosvahti, mutta hänelle halutaan mieluummin paljon peliaikaa AHL:ssä. Holtbysta todennäköisesti luovutaan, kun Bishop tervehtyy.

Kuva: Getty Images

Michael Raffl (Washington)
Laitahyökkääjä, 32 vuotta

Michael Raffl hankittiin tuomaan leveyttä Dallasin alempiin ketjuihin. Paperilla hän korvaa Andrew Coglianon, mihin ei vaadita kummoisiakaan otteita. Viime kaudella duunarihyökkääjä iski 44 ottelussa tehot 4+7=11.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Miro Heiskanen
Puolustaja, 22 vuotta

Kesällä Miro Heiskanen sai jättimäisen jatkosopimuksen. Nyt suomalaisnuorukaisen on näytettävä, että hän on ison rahan arvoinen. Enää ei riitä, että Heiskanen pelaa vahvasti kahteen suuntaan, vaan hyvän peruspelaamisen on näyttävä myös tehopisteissä. Kaikki työkalut Heiskasella tähän on olemassa. Hänen liikkeensä on poikkeuksellinen, pelisilmä erinomainen ja laukaus tulinen, mitä saatiin ihastella useaan otteeseen vuoden 2020 pudotuspeleissä.

Kuva: Getty Images

Esa Lindell
Puolustaja, 27 vuotta

Esa Lindell saattaa hyvinkin olla NHL:n aliarvostetuin suomalaispelaaja. Hän on Dallasissa enemmän peruspakin roolissa, mutta aina ajoittain Lindell näyttää myös vahvaa kiekollista osaamistaan. Hän on hieman jumittunut lapsenvahdin rooliin pelatessaan John Klingbergin kanssa. Nähdäänkö ensi kaudella läpimurto uudelle tasolle?

Kuva: Getty Images

Roope Hintz
Keskushyökkääjä, 24 vuotta

Roope Hintz on yksi Dallasin vaarallisimmista hyökkääjistä. Hän on poikkeuksellisen nopea, mutta suurin ase on rannelaukaus. Veto lähtee todella yllättävästi ja nopeasti. Hintzin kanssa selostajat saavat olla aina varpaillaan, kun kiekko lähteekin huonosta asennosta ja vaarattomasta paikasta viuhuen maaliin. Näitä osumia on viimeisen kahden kauden aikana nähty runsaasti.

Kuva: Getty Images

Joel Kiviranta
Laitahyökkääjä, 25 vuotta

Joel Kiviranta on tyypillinen valmentajan suosikkipelaaja. Hän riistää ja raastaa kummassakin päässä kenttää. Hänellä on kovan työmoraalin lisäksi myös vahva laukaus, jota ei NHL-tasolla olla vielä kunnolla edes nähty. Viime kaudella Kiviranta pelasi 26 ottelua tehoin 6+5=11. Pistepotentiaali on siis kova, mutta nuoren laitahyökkääjän täytyy pysyä terveenä siihen yltääkseen.

Kuva: Getty Images

Jani Hakanpää
Puolustaja, 29 vuotta

Jani Hakanpää on raamikas vahvistus Dallasin kolmospakkipariin. Häneltä odotetaan kovaa uurastusta alivoimalla ja omalla puolustusalueella. Hakanpää on uransa aikana osoittanut myös kiekollisia taitojaan, mutta NHL:n pelinopeus on liian kova, että ne nousisivat tällä tasolla esiin. Vaikka Hakanpää on hankittu pieneen rooliin, hänen arvostuksestaan kertoo paljon se, että monet muutkin seurat yrittivät hankkia suomalaispakkia vapailta markkinoilta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633425378098{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Rick Bowness

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rick Bowness siirtyi Dallasin päävalmentajaksi apuvalmentajan paikalta pienen skandaalin siivittämänä. Ykkösvalmentaja Jim Montgomery erotettiin alkoholiongelman vuoksi. Bowness oli laastariratkaisu, eikä hän ole varsinaisesti omilla meriiteillään ansainnut paikkaansa.

Bownessin alaisuudessa Dallas kuitenkin ylsi Stanley Cup -finaaleihin vuonna 2020. Ennen pudotuspelejä Dallas oli yksi NHL:n heikoimpia joukkueita. Ratkaisupelien aikana pelisapluunaa kuitenkin muutettiin ja puolustajien roolia hyökkäyspelaamisessa nostettiin.

Viime kausi ei ollut todiste Bownessin taidoista suuntaan tai toiseen. Joukkue kärsi jatkuvista loukkaantumista, eikä maalivahtipelikään ollut tarvittavalla tasolla. Tuleva alku on iso näytönpaikka Bownessille. Jos kausi lähtee heikosti liikkeelle, potkuja tuskin tarvitsee odottaa kauaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633425142543{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Tyler Seguin

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633425352240{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Maalinteko-ongelmat ovat vaivanneet Dallasia jo useamman kauden ajan. Niistä selvitäkseen joukkue tarvitsee tehoja ja etenkin maaleja Tyler Seguinilta. Loukkaantumiset ovat vaivanneet tähtisentteriä jo pidemmän aikaa. Nyt hän pääsee kuitenkin lähtemään kauteen pitkästä aikaa täysin terveenä ja hyvin harjoitelleena.

Seguinilla on erinomainen laukaus – etenkin suoraan syötöstä. Sitä asetta Dallas kipeästi tarvitsee ylivoimallaan. Veto osuu hyvin pomppivaankin kiekkoon, ja Seguinin bravuuri on tykittää onetimerilla häviävän pienestäkin kulmasta kiekko etuyläkulmaan.

Dallasin kokoonpanossa on paljon leveyttä. Seguin on harvoja tähtitason pelaajia, ja hänen on myös pelattava kuin sellainen, mikäli Dallas haluaa päästä pitkälle pudotuspeleissä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633424932848{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Thomas Harley

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

20-vuotias Thomas Harley on yksi Dallas Starsin parhaista pelaajalupauksista. Hän ei lähtökohtaisesti kuuluu ykköskokoonpanoon, mutta loukkaantumisten sattuessa Harley on ensimmäisten joukossa, jotka kutsutaan ylös NHL:ään.

Viime kaudella Harley pelasi 38 AHL-ottelua. Niissä hän teki tehot 8+17=25. Ensi kaudella häneltä odotetaan läpimurtoa farmisarjan puolustajien eliittiin.

NHL:ssä Harley on pelannut yhden ottelun verran. Dallasin pakisto oli isojen loukkaantumisongelmien kourissa pudotuspeleissä vuonna 2020. Harley pelasi pudotuspeleissä yhden ottelun ilman tehomerkintöjä, mutta hänen otteensa keräsivät jo tuolloin laajalti kehuja.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Keskisen divisioonan 2. sija

Näyttää siltä, että Dallas Stars ei juurikaan ole vahvistunut viime kaudesta. Ryan Suter on hyvä hankinta pakistoon, mutta Jamie Oleksiak sai lähteä. Jos taas ottaa sairauspoissaolot huomioon, Dallas on saanut melkein kentällisen tähtipelaajia lisää.

Viime kaudella Ben Bishop, Aleksandr Radulov, Tyler Seguin, Roope Hintz ja Joel Kiviranta olivat sivussa ison osan runkosarjasta. Nyt he kaikki ovat terveenä ja valmiina uuteen kauteen. Dallas on paperilla vahvempi kuin vuoden 2020 finaaleissa.

Keskinen divisioona tulee olemaan ensi kaudella todella tasainen ja vahva. Nostamme silti Dallasin kakkossijalle. Se vaatii kuitenkin vahvaa maalivahtipelaamista Anton Khudobinilta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Jason RobertsonRoope HintzJoe Pavelski
Joel KivirantaTyler SeguinAleksandr Radulov
Michael RafflJamie BennDenis Gurianov
Tanner KeroRadek FaksaLuke Glendening

 

Puolustajaparit:

Esa LindellMiro Heiskanen
Ryan SuterJohn Klingberh
Joel HanleyAndrei Sekera

Maalivahdit:

Anton Khudobin
Braden Holtby

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=35 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]