[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Sheldon Keefen luotsaama Toronto Maple Leafs lähti viime kauteen suurena suosikkina ja kovin odotuksin. Uusien divisioonajakojen sekä normaalia lyhyemmän runkosarjakauden arveltiin ennakkoon hyödyttävän Torontoa kirkastamaan vuosia jatkuneen pudotuspelikirouksen.

Hyökkäysvoimainen Maple Leafs uskoi tilaisuutensa vihdoin koittaneen, eikä torontolaisille löytynyt pysäyttäjää kanadalaisjoukkueista kasatussa Pohjoisen divisioonassa. Liigan parhaimpien keskushyökkääjien kastiin ryminällä noussut Auston Matthews latoi osumia kauden puoliväliin saakka lähes ennätystahtiin ja yhteispeli taiturimaisen Mitchell Marnerin kanssa oli silmiähivelevän tehokasta. Kaksikko oli lopulta täysin omilla luvuillaan Toronton sisäisessä pistepörssissä, jossa ykkönen oli Marner tehoin 20+47=67.

Alemmista hyökkäysketjuista tulitukea antoi muiden muassa kapteeni John Tavares, joka pelasi runkosarjassa lopulta täydet 56 ottelua (19+31=50).

Maalivahtiosastolla tapahtui kuitenkin se suurin muutos, sillä usean vuoden ajan ykkösvahdin viittaa harteillaan kantanut ja kesällä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi päätynyt Frederik Andersen joutui luovuttamaan paikkansa kauden aikana Jack Campbellille, joka pelasi kokonaisuudessaan väkevän runkosarjan.

Alkuvuodesta 29 vuotta täyttänyt Campbell pelasi tammikuun 16. päivästä huhtikuun puoleen väliin asti ylettyvällä jaksolla 11 peliä, eikä hävinnyt niistä ainuttakaan.

Maple Leafs varmisti paikkansa pudotuspeleihin jo hyvissä ajoin (67 pistettä, 31-13-5). Eroa divisioonan kakkospaikalle päätyneeseen Edmonton Oilersiin kertyi lopulta 11 sarjapistettä.

Pudotuspelien avauskierroksella Keefen miehistö sai vastaansa sekavissa merkeissä runkosarjaurakkansa päättäneen Montreal Canadiensin, jonka piti olla Maple Leafsille vain suupala. Ottelusarjasta muodostui kuitenkin yksi Toronton seurahistorian suurimmista pettymyksistä, joka kulminoitui siihen, ettei tulivoimainen ryhmä onnistunut katkaisemaan sarjaa, vaikka sillä oli käsissään peräti kolme ottelupalloa.

Ratkaisevassa seiskapelissä aikaisempien kausien pudotuspelimuistot nousivat karmivalla tavalla pintaan, eikä todellisen hurmoksen löytänyt Canadiens jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Vaahteranlehtipaidat menivät kipsiin ykköstykki Matthewsia myöten, eikä joukkue onnistunut vieläkään raivaamaan tietään pudotuspelien toiselle kierrokselle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joe Thornton (Florida)
Hyökkääjä, 42 vuotta

Sinnikkäästi NHL-uralleen sitä kirkkainta kruunua metsästävä konkarihyökkääjä tarttui Florida Panthersin tarjoamaan vuoden mittaiseen sopimukseen. Ensi kausi voi jälleen olla parrakkaan kanadalaissentterin uran viimeinen. Viime kaudella Thornton pelasi Maple Leafsin kärkiketjuissa 44 ottelua tehoin 4+15=19.

Kuva: Getty Images

Nick Foligno (Boston)
Hyökkääjä, 33 vuotta

Erinomaisista johtajaominaisuuksistaan tunnetulla ja kesällä vapaille pelaajamarkkinoille päätyneellä Folignolla ei lopulta ollut tilaa Toronton GM Kyle Dubasin palapelissä. Uusi työnantaja löytyi Bostonista, jossa Foligno tuo jykevyyttä ja kovuutta Bruinsin alempiin hyökkäysketjuihin.

Kuva: Getty Images

Frederik Andersen (Carolina)
Maalivahti, 32 vuotta

Paljon kritiikkiä osakseen saaneesta tanskalaisvahdista ei lopulta ollut viemään Maple Leafsia menestykseen. Usein tiukoilla hetkillä alisuorittanut Andersen oli viime kaudella hyvin kaukana parhaasta vireestään, sillä miehen torjuntaprosentti näytti 24 pelatun ottelun (13-8-3) jälkeen 89,5.

Kuva: Getty Images

Zach Hyman (Edmonton)
Hyökkääjä, 29 vuotta

Luotettava ja kovana työmyyränä tunnettu Hyman solmi Oilersin kanssa muhkean seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen. Kärkiketjun rooliin tottunut kanadalaislaituri ottanee Edmontonissa paikan joko Leon Draisaitlin tai Connor McDavidin viereltä.

 

Kuva: Getty Images

Alex Galchenyuk (Arizona)
Hyökkääjä, 27 vuotta

Viimeisen kahden kauden aikana peräti neljässä eri NHL-seurassa pelanneella Galchenyukilla on ollut suuria vaikeuksia vakiinnuttaa paikkaansa joukkueiden tulosyksikössä. Tällä hetkellä ei uskoisi, että mies on parhaalla NHL-kaudellaan (2015-16) rikkonut 30 maalin rajan.

Kuva: Getty Images

David Rittich (Nashville)
Maalivahti, 29 vuotta

Temperamenttinen tshekkivahti siirtyi kesken viime kauden Torontoon, muttei ehtinyt esiintyä vaahteranlehtinutussa kuin vaivaiset neljä kertaa. Ensi kaudella Rittich toimii mitä ilmeisimmin Predatorsin luotettavana kakkosvahtina.

 

Muut lähteneet:

Zach Bogosian, Tampa Bay
Nic Petan, Abbotsford Canucks, AHL
Kenny Agostino, KHL
Stefan Noesen, Chicago Wolves, AHL
Scott Sabourin, Belleville Senators, AHL[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nick Ritchie (Boston)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Isokokoinen Ritchie saattaa hyvinkin saada ensi kaudella paikan Toronton ykkösketjusta Matthewsin ja Marnerin rinnalta, joka takaa paljon tehopisteitä. Viime kaudella Ritchie pelasi Bruinsissa täydet 56 ottelua tehoin 15+11=26.

 

Kuva: Getty Images

David Kämpf (Chicago)
Hyökkääjä, 26 vuotta

Blackhawks-miehistössä duunariosastoon kuulunut Kämpf pelasi intiaanipaidoissa täydet 56 ottelua (1+11=12). Rooli pysynee mitä ilmeisimmin niukkana myös Torontossa, lukuunottamatta alivoimapelaamista, jossa Kämpf saa taatusti jääaikaa.

 

Kuva: Getty Images

Michael Bunting (Arizona)
Hyökkääjä, 26 vuotta

Osan viime kaudestaan AHL:n puolelle pelannut Bunting käytti kuitenkin eteen siunaantuneen näytönpaikkansa Coyotesissa ja pelasi ylhäällä 21 ottelua, joissa hän iski tehot 10+3=13. Luisteluvoimainen Bunting on ehtinyt jo kerätä joukkuekavereiltaan kehuja käynnissä olevalla harjoituskaudella.

Kuva: Getty Images

Ondej Kase (Boston)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Loukkaantumiset pilasivat luisteluvoimaisen tshekkilaiturin viime kauden, eikä Kase pystynyt vammojensa vuoksi pelaamaan Bruins-paidassa kuin vaivaiset kolme peliä (0+0). Kesällä Kase solmi Maple Leafsiin yhden vuoden mittaisen sopimuksen.

 

Kuva: Getty Images

Petr Mrazek (Carolina)
Maalivahti, 29 vuotta

Vähistä pelimääristä huolimatta vahvan viime kauden Hurricanesissa pelannut Mrazek on ensi kaudella se, jonka tehtävänä on antaa torjunnoillaan Maple Leafsille mahdollisuuden voittoihin. Odotukset nousevat luonnollisesti pilviin kiekkohullussa Torontossa, mikäli tshekkivahdin koppi tarttuu heti alkukaudesta.

Muut saapuneet:

Kurtis Gabriel, San Jose
Alex Biega, Detroit
Michael Amadio, Ottawa[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]Ei suomalaisia[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633282706083{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Sheldon Keefe

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Toronto Marliesin AHL-mestaruuteen kaudella 2017-18 luotsannut ja Maple Leafsin kanssa hiljattain kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen solminut Keefe on saanut kehitettyä ryhmänsä pelaamista, jota tukevat myös tilastot (62-29-12).

Mutta viimekädessä päävalmentajan kyvyt punnitaan silloin, kun panokset ovat kovimmillaan. Toronto on viimeksi voittanut pudotuspelien ottelusarjan keväällä 2004, jolloin avauskierroksella kaatui Ottawa Senators voitoin 4-3. Menestyminen on kiekkohullussa Torontossa kaikkea muuta kuin helppoa ja sen tiedostaa myös hyökkäysvoittoista pelityyliä vaaliva Keefe, jonka asema penkin takana alkaa taatusti tuntua tukalalta, jos ensi kausi päättyy jälleen pettymykseen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633282718205{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Auston Matthews

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633338145781{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Suvereeniin tyyliin viime kauden maalikuninkuuden 41 osumallaan vienyt Matthews on Maple Leafsin pelin sielu. Poikkeuksellisen laadukas laukaus tekee taatusti tuhoja myös ensi kaudella, vaikka käynnissä oleva harjoitusjakso meneekin rannevammasta toipumiseen.

Matthews on ominaisuuksiltaan sen tason pelaaja, jonka ympärille voidaan rakentaa menestystä. Älykkäät ratkaisut kiekolla, veitsenterävä pelikäsitys ja maalintekotaito on 24-vuotiaan yhdysvaltalaistähden suurimpia vahvuuksia. Washington Capitalsin kippari Aleksandr Ovetshkinin on pitänyt valtikkaa käsissään liigan kovimpana maalintekijänä, mutta tällä hetkellä kyseinen titteli näyttää siirtyvän pysyvästi Matthewsille.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633282868058{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Ondrej Kase

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Loukkaantumiset ovat haitanneet merkittävästi taitavan tshekkihyökkääjän työskentelyä, mutta käynnissä olevalta harjoituskaudelta on tihkunut tietoa, että kulunut kesä olisi sujunut Kasen kohdalla suunnitelmien mukaan ja nuorukainen olisi iskussa ensi kaudella.

Parhaalla NHL-kaudellaan (2017-18) Kase pelasi Anaheim Ducksin paidassa 66 ottelua, joissa hän iski tehot 20+18=38. Plusmiinus-sarake oli kyseisellä kaudella plussan puolella peräti 18 pykälän verran. Mikäli päävalmentaja Keefe onnistuu löytämään suojatilleen sopivaa roolia Toronton pelaavasta kokoonpanosta, on Kasella kaikki edellytykset laittaa oma henkilökohtainen piste-ennätys uuteen uskoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Atlantin divisioonan 3.

Ensi kauden Atlantin divisioona on huomattavasti kovatasoisempi mitä viime kauden Pohjoinen divisioona, joka tarjoaa Maple Leafsille ison haasteen. Puolustuksen ja hyökkäyksen välinen yhteistyö täytyy pysyä saumattomana läpi kauden.

Maple Leafsin tulosyksikön keihäänkärkenä keikkuva Matthews on kanadalaisryhmän menestystoiveita ajatellen äärimmäisen tärkeä palanen, mutta aivan kaikkea ei hänenkään harteille voida sysätä. Kakkosketjussa viilettävät William Nylander sekä kapteeni Tavares pystyvät tarvittaessa antamaan tulitukea, joten tehottomuuteen Keefen miehistö tuskin ajautuu.

Toronton maalivahtiosasto on ensi kauteen lähdettäessä pienoinen kysymysmerkki. Uutena kasvoja joukkueeseen tullut Mrazek kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta pelasi siitä huolimatta varsin vakuuttavasti. Kovissa paikoissa vielä kokematon Campbell pelannee kaksikosta enemmän, mutta selvästä nokkimisjärjestyksestä ei voida vielä puhua. Kaiken on kuitenkin onnistuttava, mikäli Maple Leafs mielii jatkaa kauttaan pitkälle kevääseen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Nick Ritchie Auston Matthews Mitchell Marner
Michael Bunting John Tavares William Nylander
Ilja Mikhejev Alexander Kerfoot Ondrej Kase
Wayne Simmonds David Kämpf Jason Spezza

 

Puolustajaparit:

Morgan Rielly T.J. Brodie
Jason Muzzin Justin Holl
Rasmus Sandin Travis Dermott

 

Maalivahdit:

Jack Campbell
Petr Mrazek

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=52 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]