[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Flyers on sementoinut viimeisen vuosikymmenen aikana paikkansa tukevasti NHL:n kestikastiin.

Kymmenen viime kauden aikana pudotuspeleihin joka toinen kausi yltänyt seura lähtee alkavaan kauden kasvojenpesumentaliteetillä, sillä sä jäi viime kaudella tylysti divisioonassaan kuudenneksi. Joukkue nappasi 56 ottelun runkosarjasta vain 25 voittoa.

Varsinkin Flyersin alivoimapeli oli luokatonta. Se oli sarjan toiseksi huonoin alivoimanippu 73,1 prosentin suorituksellaan. Osittain tästä johtuen joukkue onkin laittanut lähes koko puolustuksensa uuteen uskoon, sillä viime kauden pakistosta saivat kesällä lähteä mm. Shayne Gostisbehere, Robert Hägg sekä Philippe Myers.

Hyökkääjistä ovea näytettiin mm. pitkäaikaiselle kärkihyökkääjälle, viime kauden kolmanneksi parhaalle pistemiehelle Jakub Voracekille.

Myös maalivahtipeli sakkasi pahemman kerran, kun seuraavana Carey Pricena pidetty Carter Hart ei tuntunut saavan koko kaudella mitään kiinni (lue lisää ”Tärkein pelaaja” -osiosta).[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jakub Voracek (Columbus)
Laitahyökkääjä, 32 vuotta

10 kautta Philadelphiassa viihtynyt taituri kaupattiin kesällä Columbukseen. Välillä haukkuja laiskasta asenteestaan ammattilaisuuteen saanut Voracek iski viime kauden 53 runkosarjapelissä tehot 9+34=43, joten varsinkin pelintekijäosastolle Voracekin lähtö tietää isoa menetystä.

Kuva: Getty Images

Shayne Gostisbehere (Arizona)
Puolustaja, 28 vuotta

Vuosikaudet siirtohuhuissa pyörinyt hyökkäävä puolustaja lähti kesällä Coyotesiin. Kahdeksan kautta Flyersia edustanut jenkki oli viime kaudella joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja (41 ottelua, 9+11=20).

 

Kuva: Getty Images.

Nolan Patrick (Vegas)
Keskuhyökkääjä, 23 vuotta

Kesän 2017 kakkosvaraus ei saanut missään vaiheessa uraansa raiteilleen Flyersissa. Tähän syynä olivat pitkälti miehen ikävät migreenivaivat, joiden takia nuorukainen jätti toissa kauden kokonaan pelaamatta. Viime kaudella 52 peliä tehoin 4+5=9. Uusi alku toisaalla oli ainoa oikea vaihtoehto tässä kohtaa uraa.

Kuva: Getty Images

Brian Elliott (Tampa Bay)
Maalivahti, 36 vuotta

Neljän kauden ajan seurassa viihtyneen konkarivahdin aika kaupungissa oli hankala. Jäi superlupaus Carter Hartin kakkosmieheksi, joskin tämän viime kauden surkeat otteet tarjosivat Elliotille peräti 30 ottelun verran torjuntavastuuta. Yhä potentiaalinen 15-20 pelin varamies.

Kuva: Getty Images

Philippe Myers (Nashville)
Puolustaja, 24 vuotta

Nuori ja yhä potentiaalia omaava puolustaja sai tehdä tilaa Flyersin laitettua koko puolustuksensa remonttiin. Predatorsin riveissä tarjolla entistä suurempaa roolia. Viime kaudella 44 ottelua tehoin 1+10=11.

 

Kuva: Getty Images

Robert Hägg (Buffalo)
Puolustaja, 26 vuotta

Jykevä, 188-senttinen ruotsalainen jäi Philadelphiassa pieneen rooliin. Viime kaudella 34 ottelua tehoin 2+3=5. Nyt mahdollisuus läpimurtoon surkeassa Sabres-pakistossa, johon mies kaupattiin osana Rasmus Ristolaisen treidiä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rasmus Ristolainen (Buffalo)
Puolustaja, 26 vuotta

Ristolainen pääsi yhdeksän Sabres-kauden jälkeen viimein ulos sarjan heittopussijoukkueesta. Viime kauden 49 ottelussa tehot 4+14=18 iskenyt puolustajakolossi tuo Flyersiin seuran takavuosien imagon mukaista kovuutta sekä kiekollista taitoa. 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus kattaa vielä alkavan kauden.

Kuva: Getty Images

Ryan Ellis (Nashville)
Puolustaja, 30 vuotta

Kokenut puolustaja jäi Nashvillessä taitojaan pienempään rooliin Roman Josin ja kumppaneiden taustalla, mutta Flyersissa tarjolla saattaa olla jopa ykköspuolustajan viitta. Viime kaudella vain 35 runkosarjapeliä tehoin 5+13=18 pelannut 178-senttinen puolustaja pelaa pitkällä 8-vuotisella sopimuksella, joka umpeutuu vasta kesällä 2027. Tienaa kaudessa muhkeat 6,25 miljoonaa dollaria.

Kuva: Getty Images

Cam Atkinson (Columbus)
Laitahyökkääjä, 32 vuotta

Vaihdossa Jakub Voracekista Phillyyn saapunut Columbus-ikoni omaa yhä potentiaalia koviin hyökkäyspään tehoihin. Viime kaudella 56 peliä tehoin 15+19=34. 5,875 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu vasta kesällä 2025.

Kuva: Getty Images

Keith Yandle (Florida)
Puolustaja, 35 vuotta

Teräsmiesmaineen saaneen konkaripuolustajan viime kausi oli hankala entisen tähtipakin jäätyä aiempaa pienempään rooliin. Iski silti 56 peliin tehot 3+24=27. 900 000 dollarin sopimuksella Flyersiin saapunut Yandle tuo osaamista pelin avaamiseen sekä ylivoimalle, joskin viidellä viittä vastaan miehen parhaat päivät ovat auttamatta takanapäin.

 

Kuva: Getty Images

Nate Thompson (Winnipeg)
Hyökkääjä, 36 vuotta

Todellinen NHL-kiertolainen tuo syvyyttä ja energiaa Flyersin alempiin kentällisiin. Viime kausi sujui Jetsissä, jossa konkari iski 44 peliin tehot 2+3=5.

 

Kuva: Getty Images

Derick Brassard (Arizona)
Hyökkääjä, 34 vuotta

Konkarin parhaat päivät ovat jo takana, mutta syvyyshyökkääjänä käyttöä löytyy edelleen. Iski viime kaudella Coyotesin paidassa pelaamissaan 53 pelissä tehot 8+12=20.

 

Kuva: Getty Images

Martin Jones (San Jose)
Maalivahti, 31 vuotta

Sharksin entisen ykkösvahdin viime kaudet ovat olleet melkoista selviytymistaistelua. Viime kaudella 34 peliä heikoin tilastoin (3,28 ja 89,6%) pelannut konkari hankittiin kirittämään itseluottamuksensa kanssa painiskelevaa ykkösvahti Carter Hartia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rasmus Ristolainen
Puolustaja, 26 vuotta

Lue lisää ”Pelaajasiirrot – saapuneet”[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633278217196{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Alan Vigneault

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

60-vuotias konkariluotsi on toiminut NHL-päävalmentajana jo kaudesta 2006-07 saakka.

Aloittaa kolmannen kautensa Flyersin peräsimessä, minkä aikana seura on selvittänyt tiensä pudotuspeleihin vain kertaalleen. Tämä kausi sanelee pitkälti veteraaniluotsin jatkon päävalmentajan pestissä.

Vigneault on saanut rapaa niskaansa vanhan liiton johtamistyylistään. Onko aika ajamassa miehen ohi?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633278445507{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Carter Hart

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633354719843{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Nuorta Hartia on pidetty lahjakkaimpana maalivahtitalenttina vuosikymmeneen.

Edessä on todellinen comeback-sesonki, sillä viime kaudella Hart oli koko NHL:n surkeimpia maalivahteja. Itseluottamuksensa täysin menettänyt 23-vuotias sai lopulta vastuuta vain 27 ottelussa surkein tilastoin 3,67 ja 87,7%.

Hartin onnistuminen määrittää pitkälti Flyersin kauden kulun. Varamieheksi tarjolla nyt jo vuosikaudet syöksykierteessä uransa kanssa ollut Martin Jones.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633278642873{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Morgan Frost

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

22-vuotiaalle sentterille on ennakkokaavailuissa tarjottu paikkaa jopa Flyersin kakkosketjun keskellä.

Kesän 2017 ykköskierroksen 27. varaus pelasi viime kaudella vain kaksi ottelua. Entinen OHL:n junnutähti omaa loistavat pelinrakentajan kyvyt ja on vahva kulmapeleissä. Toissa kaudella AHL:ssä 41 ottelua tehoin 13+16=29.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Metropolien divisioonan 3. sija

Flyersin potentiaali on viime kautta nähtyä korkeammalla, joskin se vaatii maalivahtiosastolta selkeää tasonnostoa.

Joukkueen sentteripeli on varsinkin alkukaudella iso kysymysmerkki Kevin Hayesin huilatessa arviolta 6-8 viikkoa runkosarjan alusta. Onnistuuko Morgan Frost murtautumaan tulosyksikön johtajaksi?

Puolustus näyttää paperilla kivikovalta. Ristolainen tuo kokoonpanoon rutkasti kaivattua santapaperia. Miten uusi pakisto hitsautuu yhteen kauden edetessä?

Joukkueessa riittää kokemusta sekä toisaalta tuoreutta useiden offseason-hankintojen myötä. Flyers kamppailee suorasta pudotuspelipaikasta Washington Capitalsin ja Pittsburgh Penguinsin kanssa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Claude GirouxSean CouturierTravis Konecny
James van RiemsdykMorgan FrostJoel Farabee
Oscar LindblomDerick BrassardCam Atkinson
Nate ThompsonScott LaughtonNicolas Aube-Kubel

 

Puolustajaparit:

Ivan ProvorovRyan Ellis
Travis SanheimRasmus Ristolainen
Keith YandleJustin Braun

 

Maalivahdit:

Carter Hart
Martin Jones

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=47 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]