[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Minnesota Wildin viime kausi oli erittäin hyvä. Se keräsi runkosarjasta 75 pistettä ja sijoittui Läntisen divisioonan kolmanneksi. Tätä edeltävän kahden surkean kauden jälkeen tasonnosto oli huomattava ja joukkue pääsikin ehkä jopa yllättämään monet fressillä pelaamisellaan. Täytyy toki huomioida, että Wildin kanssa viime kaudella samassa divisioonassa pelanneet joukkueet olivat monet todella heikkoja koko kauden ajan. Ei toki oteta Minnesotalta mitään pois.

Wild pysyi kohtuu hyvin kahden kärkijoukkueen, Colorado Avalanchen ja Vegas Golden Knightsin perässä. Runkosarjan aikana se ei hävinnyt kertaakaan enempää kuin kaksi ottelua putkeen. Pudotuspeleissä se joutui lopulta taipumaan avauskierroksella vasta seitsemännessä ottelussa Vegasille.

Kausi oli merkittävällä tapaa Minnesotalle historiallinen. Sen pitkäaikaiset tähtipelaajat Zach Parise ja Ryan Suter pelasivat seurassa viimeisen kautensa, sillä kaksikon sopimukset ostettiin ulos etuajassa. Molemmat saapuivat seuraan kaudeksi 2012-13 ja pelasivat yhdeksän kautta yhdessä.

Joukkue onnistui viime kaudella tehtailemaan 181 maalia, mikä on kunnioitettava saldo. Parhaana pistemiehenä hääri venäläinen supertähti Kirill Kaprizov, joka pelasi ensimmäisen kautensa taalaliigassa. Tulokaskausi tuotti 55 otteluun komeasti 51 pistettä ja aivan hiljattain taituri solmikin Wildin kanssa viisivuotisen ja peräti 45 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Kaprizovia säesti sveitsiläinen Kevin Fiala, joka rikkoi 40 tehopisteen rajapyykin. Yli 30 pinnan pääsivät Mats Zuccarello, Jordan Greenway ja Joel Eriksson Ek. Tämän lisäksi 20 pisteeseen pääsivät vielä Marcus Foligno, Nick Bonino, Jared Spurgeon, Victor Rask, Jonas Brodin, Ryan Hartman ja Matt Dumba. Leveyttä siis löytyi roppakaupalla. Ja mikä tärkeintä joukkueen kannalta, heistä Boninoa lukuun ottamatta kaikki muut jatkavat joukkueessa edelleen! Ja suurimman osan nykyinen sopimus jatkuu vieläpä useamman kauden.

Maalilla päävastuuta kantoi kokenut Cam Talbot, joka operoi 33 ottelua torjuntaprosentilla 91,5%. Suomalaisvahti Kaapo Kähkönen pääsi kunnolla sisään NHL:ään, nimittäin hän pelasi Talbotin kakkosveskana 24 ottelua torjuntaprosentin näyttäessä 90,2%. Viime kaudella kumpikin osoitti olevansa voittava maalivahti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ryan Suter (Dallas Stars)
Puolustaja, 36 vuotta

Edelliset yhdeksän kautta Wildin varakapteenina toiminut Suter solmi kesällä Dallasin kanssa peräti neljävuotisen sopimuksen. Kokeneen pakin parhaat päivät ovat auttamatta takana päin. Kovia pisteitä urallaan paukutellut Suter teki viime kaudella enää 19 pistettä. Yli tuhannen NHL-pelin pakki pystyy kuitenkin vielä auttamaan joukkuetta puolustuspelaamisen, johtajuuden ja kokemuksen avulla.

Kuva: Getty Images

Zach Parise (New York Islanders)
Hyökkääjä, 37 vuotta

Parise toimi Suterin tavoin jokaisella Wild-kaudellaan joukkueen varakapteenina. Ollut lähes koko NHL-urallaan joukkueensa ykköspyssyjä. Aikanaan New Jersey Devilsin riveissä pelasi peräti 94 tehopisteen kauden, Wildissa pelannut parhaimmillaan 62 pisteen runkosarjan. Viime kaudella tahti hiipui ja määrä jäi 18 pinnaan. Komea ura vetelee nyt viimeisiään.

Kuva: Getty Images

Marcus Johansson (Seattle Kraken)
Hyökkääjä, 30 vuotta

Ruotsalaishyökkääjä pelasi Wildissa yhden kauden, jonka aikana tilille kertyi 36 ottelua pistein 6+8=14. Hän pelasi pääasiassa alemmissa ketjuissa. Solmi kesällä yksivuotisen sopimuksen Krakenin kanssa. Vaihtanut viime vuosina tiuhaan tahtiin maisemaa, sillä Kraken on jo miehen viides seura neljän kauden sisään.

Kuva: Getty Images

Nick Bonino (San Jose Sharks)
Hyökkääjä, 33 vuotta

Kokenut hyökkääjä pelasi viime kaudella 55 ottelua pistein 10+16=26. Luottohyökkääjä on pelannut aina urallaan tasaisen vahvasti tehopisteiden valossa. Jatkaa nyt pelejään Sharksissa seuraavat kaksi kautta.

Kuva: Getty Images

Ian Cole (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 32 vuotta

Kokenut peruspuolustaja siirtyi viime kauden jo alettua Wildin paitaan. 52 otteluun syntyivät pisteet 1+7. Oli voittamassa Pittsburgh Penguinsin mukana kahta Stanley Cupia vuosina 2016 ja 2017. Viime kauden plus-miinus-tilasto komeasti 21 pykälää plussan puolella. Tulevalla kaudella Cole on Hurricanesin mies.

Kuva: Getty Images

Carson Soucy (Seattle Kraken)
Puolustaja, 27 vuotta

Seattle valitsi Soucyn laajennusdraftissa Minnesotasta. Murtautui NHL-jäille hieman myöhemmällä iällä pelattuaan vasta kaksi edellistä kautta taalaliigassa. Ensimmäinen kausi tuotti 14 ja toinen 17 pinnaa.

 

Muut lähteneet:

Matt Bartkowski, Pittsburgh Penguins (try-out)
Brad Hunt, Vancouver Canucks
Luke Johnson, Winnipeg Jets
Gabriel Dumont, Syracuse Crunch
Louie Belpedio, Laval Rocket
Dmitri Sokolov, Omskie Krylia[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Alex Goligoski (Arizona Coyotes)
Puolustaja, 36 vuotta

Lähes 1 000 NHL-ottelun Goligoski siirtyy Wildiin viiden Arizonassa vietetyn kauden jälkeen. Konkari on monella pelaamallaan kaudella onnistunut nakuttelemaan vähintään 30 tehopistettä. Viime kauden saldoksi jäi 22 pinnaa. Stanley Cupinkin urallaan voittanut puolustaja tuo jo muutenkin kokeneeseen puolustuskalustoon lisää kokemusta.

Kuva: Getty Images

Dmitri Kulikov (Edmonton Oilers)
Puolustaja, 30 vuotta

Myös venäläispakki Kulikov on pelannut NHL:ssä jo pitkälti yli 700 matsia. Viime kauden hän aloitti New Jersey Devilsissä ja siirtyi loppukaudeksi Oilersiin. Yhteensä tilille kertyi 48 ottelua ja neljä syöttöpinnaa. Tehnyt uransa taalaliigassa lähinnä peruspuolustajana.

Kuva: Getty Images

Jordie Benn (Winnipeg Jets)
Puolustaja, 34 vuotta

Myös Benn edustaa kokenutta osastoa uusista hankinnoista. Hänen tilillään on 556 runkosarjan ottelua NHL:ssä. Edelliset kaksi kautta menivät Vancouver Canucksissa, mutta viime kauden lopulla hän siirtyi vielä Winnipegiin. Ei ole aina mahtunut joukkueensa kokoonpanoon, mutta kaukaloon päästessään on hoitanut oman ruutunsa ilman sen suurempaa numeroa.

Kuva: Getty Images

Jon Merrill (Montreal Canadiens)
Puolustaja, 29 vuotta

Viime kausi alkoi Detroit Red Wingsistä ja päättyi Canadiensissa. Sitä ennen pelasi Vegas Golden Knightsissa ja New Jersey Devilsissä useampia kausia putkeen. Ei juhli tehopisteillä eikä ole pelannut kertaakaan urallaan täyttä runkosarjaa. Wildissa miehellä on loistava sauma saada paljon pelejä vyölleen.

Muut saapuneet:

Frédérick Gaudreau, Pittsburgh Penguins
Joe Hicketts, Grand Rapids Griffins
Kevin Czuczman, Wilkes-Barre/Scranton Penguins[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kaapo Kähkönen
Maalivahti, 25 vuotta

Suomalaisvahti Kaapo Kähköselle viime kausi oli ensimmäinen, jolloin hän sai säännöllisesti peliaikaa NHL:n puolella. Lopulta hän pelasi 24 ottelua torjuntaprosentilla 90,2%, päästettyjen maalien keskiarvon näyttäessä lukua 2,88. Mukaan mahtui myös kaksi nollapeliä. Ennen viime kautta hän oli päässyt torjumaan viidessä ottelussa Wildin paidassa.

25-vuotiaalla veskarilla alkaa nyt nykyisen sopimuksen viimeinen kausi. Hän pelaa tulevallakin kaudella Cam Talbotin kakkosmiehenä. Runkosarjan ollessa jälleen normaalin pituinen Kähkösellekin aukeaa paljon enemmän näytönpaikkoja verrattuna viime kauteen.

Viime kaudella nähdyt otteet nostavat odotuksia korkealle myös tulevaa kautta ajatellen. Kähkönen pystyy vielä parantamaan otteitaan entisestään. Kokeneen Talbotin aisaparina Kähkönen saa varmasti arvokasta kokemusta myöskin omaa tulevaisuuttaan silmällä pitäen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632955665921{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Dean Evason

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Dean Evason nimitettiin Wildin päävalmentajaksi kesken kauden 2019-2020. Sitä ennen hän oli toiminut joukkueen apuvalmentajana noin puolitoista kautta. Nyt takana on siis puolitoista kautta myös päävalmentajana.

57-vuotias Evason korvasi kaudella 2019-2020 potkut saaneen päävalmentaja Bruce Boudreaun. Evasonin ensimmäinen täysi kausi päävalmentajana sujuikin loistavasti. Mielenkiintoista nähdä, miten miehen opit alkavat tehoamaan pidemmällä aikavälillä.

Aiemmalla valmennusurallaan Evason on toiminut muun muassa Washington Capitalsin apuvalmentajana. AHL:ssä ja WHL:ssä mies on hoitanut päävalmentajan tehtäviä useiden vuosien ajan. Valmennusura alkoi jo 2000-luvun taitteessa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632956702255{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Kirill Kaprizov

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633034693334{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Usean tehokkaan KHL-kauden jälkeen venäläistähti Kirill Kaprizov siirtyi vihdoin viime kaudeksi NHL:ään. 55 otteluun syntyneet 27 maalia ja yhteensä 51 pistettä oikeuttivat Wildin sisäisen pistepörssin selkeään kärkipaikkaan.

24-vuotiaan Kaprizovin jatkosopimusneuvottelut venähtivät pitkälle ja sopuun päästiinkin vasta ihan hiljattain. Tuoreella viisivuotisella ja 45 miljoonan dollarin pahvilla tähtipelaaja tienaa yhdeksän miljoonaa dollaria kaudesta.

Kaprizovin tulo NHL:ään ja nimenomaan Wildiin oli seuralle iso asia. Joukkueelta puuttui tietyllä tavalla se selkeä ykköshevonen, joka johdattaa joukkoja tehojen valossa. Edellisten ykkösnimien siirtyessä muihin maisemiin Kaprizovin saapuminen Minnesotaan oli kuin lottovoitto joukkueelle. Peluri hyppäsi välittömästi suuriin saappaisiin, pystyi täyttämään ne hienosti ja tulee pitämään niitä jaloissaan pitkään. Hän on tällä hetkellä juuri se pelaaja, jonka ympärille Wildin on hyvä lähteä rakentamaan laadukasta palettia kohti menestystä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633022201152{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Marco Rossi

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

20-vuotias itävaltalaislupaus Marco Rossi on Wildin ykköskierroksen (koko draftin 9.) varaus vuodelta 2020. Viime kausi meni nuoren lahjakkuuden osalta pilalle vakavan koronatartunnan takia. Hän pystyi pelaamaan Sveitsin pääsarjassa vain yhden ottelun ja lisäksi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa neljä matsia.

Rossi pelasi ennen varaustaan OHL:ssä kahden kauden ajan, joista varsinkin viimeisimmällä kaudella jälki oli todella tuhoisaa. 56 otteluun nuorukainen latoi hurjat 120 tehopistettä.

Rossi ei ole viimeiseen puoleentoista vuoteen pelannut montaa ottelua, joten pelituntuma luonnollisesti saattaa olla hieman hakusessa. Nuorukainen ehtii kyllä urallaan pelaamaan vielä hyvällä tasolla NHL:ssä. Tällä kaudella hän saattaa saada mahdollisuuden muutamissa otteluissa, mutta lähtökohtaisesti kausi tulee sujumaan farmissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Keskisen divisioonan 4.

Wildilla on edessä mielenkiintoinen kausi. Joukkue lähtee tavoittelemaan menestystä uudistuneella joukkueella, sillä niin sanotusta ”entisajan Minnesotasta” ei ole jäljellä muita kuin puolustajat Spurgeon, Brodin ja Dumba. Muutamien vuosien takaisesta runkonipusta ovat häipyneet Suterin ja Parisen lisäksi aiemmin myös Mikko Koivu, Mikael Granlund, Eric Staal, Jason Zucker, Charlie Coyle, Nino Niederreiter ja Devan Dubnyk.

Päävalmentaja Evasonilla on nyt todellinen paikka näyttää kykynsä. Hänen täytyy todistaa, että viime kauden onnistuminen ei ollut ainoastaan sensaatio, vaan että joukkue pystyy pidemmällä tähtäimellä pitämään huipputason illasta ja kaudesta toiseen.

Kuten on käyty läpi, Wildin hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa. Kaprizovin ohella tehot jakautuvat Fialan, Eriksson Ekin ja Zuccarellon harteille. Tulitukea tuovat jälleen muun muassa Greenway, Foligno ja Rask.

Wildin puolustuskalusto on yksi koko sarjan mielenkiintoisimmista. Kapteeni Spurgeon sekä pitkään seurassa viihtyneet Brodin ja Dumba ovat jokainen tärkeitä ja luotettavia sotureita joukkueelle, jotka ovat kokemustensa sekä pelillisten ansioidensa kautta arvokkaita palasia Wildille. Uudet hankinnat Goligoski, Kulikov, Merrill ja Benn tuovat jämäkkyyttä ja peruspelaamista takalinjoille. Mainitun seitsemän puolustajan joukosta nuorin on Dumba, joka kuitenkin hänkin on jo 27-vuotias.

Joukkueen maalinsuulla nähdään terve kilpailuasetelma, kun nuori Kähkönen haastaa otteillaan kokeneen Talbotin asemaa. Odotettavaa onkin, että Kähkönen tulee nappaamaan Talbotin paikan pelaavana maalivahtina jossain vaiheessa lähitulevaisuutta.

Minnesotan ryhmä on keski-iältään yksi NHL:n vanhimmista. Lisäksi moni pelaaja on ollut joukkueen mukana jo useita vuosia. Näistä seikoista joukkueen on mahdollista repiä irti paljon hyötyjä paitsi tulevalle kaudelle myöskin siitä eteenpäin.

Minnesota tulee jatkamaan samanlaista energistä ja pirteää pelaamista mitä se esitti jo tynkäkaudella. Viime kausi jätti varmasti sopivan paljon nälkää näyttää, että joukkue pystyy vieläkin parempaan. Kuten todettu, paketti on pysynyt aika hyvin kasassa ja jokainen joukkueen jäsen on jälleen vuoden kokeneempi. Sen myötä arvioimme, että Minnesota Wild tulee pelaamaan hyvän kauden ja etenee jälleen kerran pudotuspeleihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Kevin FialaJoel Eriksson EkKirill Kaprizov
Marcus FolignoVictor RaskMats Zuccarello
Jordan GreenwayRyan HartmanNick Bjugstad
Kyle RauNico SturmFrédérick Gaudreau

 

Puolustajaparit:

Jared SpurgeonJonas Brodin
Matt DumbaAlex Goligoski
Dmitri KulikovJon Merrill

 

Maalivahdit:

Cam Talbot
Kaapo Kähkönen

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=40 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]