[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Paljon hyvää, vielä liikaa epäkohtia. Ei ehkä niin retuperällä olevia epäkohtia kuin rakennusprojektissa aiemmin, mutta petraamisen paikkoja silti.

Kings roikkui läntisessä konferenssissa yllättävänkin pitkään mukana pudotuspelitaistelussa, kiitos pelien mennessä pahasti ristiin. St. Louis Blues rynni lopulta jatkoon miehekkäästi haastaneiden Arizona Coyotesin ja LA:n jäätyä rannalle.

LA sai varausvuoron kärkikymmeniköstä. Tulevaisuuden kannalta sekin oli hyvä seikka, että usea nuori peluri otti steppejä parempaa kohti.

Joukkueen yksi suurimmista epäkohdista oli viime kaudella(kin) maalinteon tehottomuus. 143 tehtyä osumaa oli toiseksi pienin määrä koko läntisessä divarissa, mutta samalla 170 takaiskua kesti vertailun kaikkiin päävastustajiin.

Anze Kopitar (13+37=50) oli taas joukkueen ykköstykki peräti 17 pisteen erolla seuraavaksi tehokkaimpaan, eli Drew Doughtyyn (8+25=33). Slovenilaistähden jälkeen toiseksi tehokkain hyökkääjä oli sisäisen maalipörssin vienyt Dustin Brown saldolla 17+14=31. Vastuu tuloksenteosta jakautui taas kapeasti, ja turhan tutuille samoille kasvoille.

Los Angelesin ylivoima (18,9) oli sarjan 19:nneksi parasta, mutta alivoiman tehokkuus 83,7 oikeutti jopa kuudenneksi parhaaksi tässä kategoriassa.

Jo viime kaudella isointa maalivahtivastuuta kantanut Calvin Petersen on astumassa Jonathan Quickin varpaille ykkösvahdin tontille. Pikkumustat pysähtyivät viime kaudella 91,1 pinnan tarkkuudella, ja vähintään samaan olisi pystyttävä alkavallakin sesongilla.

Sarjan kenties tasaisin divisioona voi mahdollisen ristiinpelaamisen ansiosta tarjota LA:lle saumat jatkopaikkataisteluun – tai jopa paikan aurinkoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632826273153{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Bokondji Imama (Arizona Coyotes)
25 vuotta, hyökkääjä

Hyökkääjistä kovin menetys oli jo kesken viime kauden lähtenyt Jeff Carter, mutta muuten Kings juhli pelaajamarkkinoilla hyökkäyksen suhteen – sisään tuli muutama täsmäaseeksi kaavailtu heppu. Jäähyherkkä Imama ei pelannut LA:ssa yhtään ottelua, vaikka joissain haavekuvissa hänen ajateltiin mahtuvan joukkueen alaketjuihin helpostikin.

KUVA: Getty Images.

Matt Luff (Nashville Predators)
24 vuotta, hyökkääjä

Vastuu ylhäällä jäi pieneksi, ja ottelumäärät vain pienenivät kolmen kauden aikana. Ensimmäinen sesonki 2018-19 toi tilille jopa kahdeksan maalia, mutta siihen ne ihmeteot jäivätkin.

 

Mark Alt (San Jose Sharks)
29 vuotta, puolustaja

Viime kaudella 29 peliä AHL:ssä Ontario Reiginin apukapteenina, ylhäällä vastuuta irtosi kahdessa pelissä.

KUVA: Getty Images.

Kurtis MacDermid (Colorado Avalanche)
27 vuotta, puolustaja

Kovaotteinen perusluuta hoiti roolinsa Kingsissä ihan kohtalaisen hyvin. Ei loistanut pisteillä, mutta oli isäntä alakerrassa. Pakisto on ollut heikon Kingsin ainoita selkeitä ilonaiheita.

 

KUVA: Getty Images.

Troy Grosenick (Boston Bruins)
32 vuotta, maalivahti

Konkari pelasi viime kaudella kahdessa pelissä 92,2 prosentin varmuudella. AHL:ssä homma ei rokannut lainkaan, kun kiekot tarttuivat neljässä matsissa 85,6-prosenttisesti. Kingsin maalivahtiosasto on kunnossa Calvin Petersenin ottaessa ykkösvahdin paikkaa Jonathan Quickilta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632856073056{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

KUVA: Getty Images.

Viktor Arvidsson (Nashville Predators)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Aikoinaan jopa 61 pinnaa runkosarjassa nakutellut pelaaja on profiloitunut hyökkääjäksi, joka osaa tehdä sekä maaleja että syöttää niitä. Kaudella 2018-19 maali- ja syöttömäärän ero oli jopa 20 paunaa (34+14), mutta muuten meno on ollut tasaisen tehokasta. Juuri sen profiilin veikko, mitä LA kapeaan hyökkäykseen tarvitsikin.

KUVA: Getty Images.

Phillip Danault (Montreal Canadiens)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Parhaimmillaan 40-50 pinnaan runkosarjassa yltävä kärkiketjujen mies haettiin tasoittamaan vastuuta tuloksenteosta. Se on ollut liikaa Anze Kopitarin ja Dustin Brownin harteilla – ja kauan. Danaultin pitäisi pystyä vastaamaan huutoon ja ottamaan paikka kahdesta kärkiketjusta perushyvänä pistenikkarina.

Vladimir Tkatshov (SKA Pietari)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Musta hevonen. Näppärä ja pienehkö pelaaja voi olla suuri apu hänkin Kingsin hyökkäykseen. Siellä täällä on spekuloitu, että meneekö mies jopa kärkiketjuihin vai asettuuko hän alempiin hyökkäysketjuihin. Debytoi vasta 25 vuoden iässä NHL:ssä.

KUVA: Getty Images.

Alexander Edler (Vancouver Canucks)
Puolustaja, 35 vuotta

Kings-kesän yksi hämmentävimmistä siirroista. Tuli hyvinkin tutusta Vancouverista edustettuaan sitä kaudesta 2006-07. Lukuisten yhteisten kohtaamisten takia tietää taatusti, mitä Kings haluaa ja miten Tyynenmeren divisioonan vastustajia vastaan tulee operoida. Jämäkkä perusluuta puolustuspakettiin, joka on ollut LA:n vahvimpia osa-alueita ennenkin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Olli Määttä
Puolustaja, 27 vuotta

Olli Määtällä alkaa Kingissä nykyisen sopimuksen viimeinen kausi. Pelaaja sai ensimmäisellä sesongillaan rapaa niskaan otteistaan, ja ihan syystä. Kauden 41 peliä toivat tehot 0+4 tehotilaston painuessa kahdeksan astetta pakkaselle. Se oli erilaisista terveyshuolista turhan paljon kärsineen pakin uran huonoin kausikohtaisesti.

Ensi kaudella on jännä nähdä, minkälaista vastuuta hän tulee saamaan. Vaikka kuinka pyörittelisi, ei Määttää saa tällä hetkellä mahtumaan mitenkään järkevästi edes kuuden kärkipakin kastiin.

Jyväskyläläistaustainen olympiamitalisti puolustanee kolmosparissa, vaikka pelaaja osaa myös tehdä pisteitä ylemmissä pareissa. Uran paras runkosarjakausi on tuonut tilille jopa 29 pistettä.

Rasmus Kupari pääsi debytoimaan taalaliigassa viime kaudella seitsemässä pelissä, joissa yhdessä syntyi myös uran avaushäkki.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632743293876{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Todd McLellan

[/vc_column_text][vc_column_text]

KUVA: Getty Images.

Todd McLellan aloittaa losangelesilaisseurassa kolmannen kautensa. Kingsin totaalisen sekaisin ollut paketti on alkanut pikkuhiljaa pysyä kasassa kanadalaisluotsin alaisuudessa.

Hän, jos joku tietää Tyynenmeren joukkueiden metkut. Onhan kanadalainen luotsannut siellä usean kauden (alkaen vuodesta 2008) ajan San Jose Sharksian, Edmonton Oilersia ja nyt siis Kingsiä.

Jotta rakennusprojekti menisi parempaa kojti, toivoisi McLellanin ajavan joukkueen nuoria kaappauksia pelaavaan kokoonpanoon rohkeasti – mahdollisista työtapaturmista huolimatta. Sisäänajo on ollut tähänkin asti pienin askelin oikein lupaavaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632855907027{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Anze Kopitar

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tämän kohdan voisi vetää kaudesta toiseen kopioi-liitä-menetelmällä.

Slovenialaiskippari pystyy vähintään kohtalaiseen henkilökohtaiseen suoritukseen riippumatta siitä, missä joukkue menee. Välillä Kopitar on täysin pitelemätön kaikkialla, välillä tehoja syntyy vähemmän – mutta silti arvo on Kingsille isossa kuvassa valtava niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Yksi maailman parhaista kahden suunnan senttereistä pelaa vastustajien parhaita vastaan hidastaen näitä tai tappaen vastustajan vahvuuksia, eikä jäähyboksin ovi silti aukea usein. Kruunuksi Kopitar on kaudesta toiseen joukkueen kärkitykkejä niin maali-, syöttö- kuin pistepörssissäkin.

Epäkohtien etsiminen on edelleen hyvin vaikeaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632855867882{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Quinton Byfield

[/vc_column_text][vc_column_text]

KUVA: Getty Images.

Quinton Byfieldin niskaan on ladattu odotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi joskus pystyä täyttämään Kingsin pitkäaikaisen ykkössentteri Anze Kopitarin saappaat. Uran ehtoopuolella olevalla slovenialaisella on vielä joitain vuosia jäljellä absoluuttisella huipulla, mutta pian Kingsin on aloitettava kanadalaisen ajaminen joukkueen vastuunkantajien rooliin.

Byfield pelasi viime kaudella kuudessa runkosarjaottelussa pistein 0+1=1 (+1), mutta periaatteessa nyt edessä voisi olla jo isompi kausi vastuun puolesta.

AHL:stä hän kautensa aloittanee, mutta paikka voi aueta ylhäältä, jos Kingsin juna lähtee menemään taas väärään suuntaan. Siinä ei häviäisi mitään, jos uudelleenrakennusprojekti kiihtyisi entisestään. Vuoden 2020 kakkosvaraus on yksi losangelesilaisleirin suurimpia toivoja monellakin mittapuulla. Taitava luistelija, näppäräkätinen, monivaltainen puolustuspäässä.

Tämän vuoden draftissa joukkue nappasi ykköskierroksella kanukkipakki Brendt Clarken kahdeksantena. Kakkoskierroksella huudettiin sentterit Francesco Pinelli ja Samuel Helenius numeroilla 42 ja 59. Pakki Kirill Kirsanov täydensi paketin kolmoskierroksen 84. varauksena.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Tyynenmeren divisioonan 5. sija.

Tyynenmeren divisioona lähtökohtaisesti tasaisin.

Ristiinpelaamisen mahdollisuus voi roikottaa Kingsin jatkohaaveita yllä pitkään, mutta luultavasti vieläkään ei ole aika pudotuspelien niiden jäädessä haaveeksi neljännen kerran peräkkäin. Jos Kings onnistuu saamaan kuilua maaliteon tehottumuuden sekä hyvin toimivan puolustuksen ja jämptin alivoiman välillä pienemmäksi, voi taistelu jatkopaikoista pysyä elossa pitkäänkin.

Joukkueen kärkikaarti on iäkästä, mutta samalla sieltä löytyy kivenkovaa kokemusta. Toisaalta Kingsin junioriosaston voisi tituleerata olevan jopa yksi lupaavimmista koko NHL:ssä Gabe Vilardin (h) – olkoonkin, että viime kausi jäi pettymykseksi – , Quinton Byfieldin (h), Alex Turcotten (h) ja Tobias Björnfortin (p) johdolla.

Pidemmän ajan tulevaisuus on valoisa, mutta vielä ensi kaudella jää piippuun.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Alex IafalloAnze KopitarViktor Arvidsson
Andreas AthanasiouPhilippe DanaultDustin Brown
Adrian KempeQuinton ByfieldArthur Kalijev
Carl GrundströmJaret Anderson-DolanTrevor Moore

 

Puolustajaparit:

Mikey AndersonDrew Doughty
Alexander EdlerSean Walker
Tobias BjörnfotMatt Roy

 

Maalivahdit:

Calvin Petersen
Jonathan Quick

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=39 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]