[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Red Wingsiltä ei odotettu viime kaudelta juuri mitään eikä se kummempiin suorituksiin lopulta pystynytkään. Joukkue jäi Keskisessä divisioonassa seitsemänneksi eli viimeistä edeltävälle sijalle, tasapisteisiin viimeiseksi jääneen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Se jäi peräti 16 pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Maalinteko tökki Detroitilla pahasti viime kaudella. Se teki vain 127 maalia, joka oli toiseksi vähiten koko sarjassa. Joukkueesta ainoastaan neljä pelaajaa ylitti 20 tehopisteen rajapyykin viime kaudella. Loppujen lopuksi selkeästi joukkueen tehokkain pelaaja oli kesken kauden hankittu tshekkihyökkääjä Jakub Vrana, joka kuitenkin teki suuren osan viime kauden tehoista vielä edellisessä seurassaan Washington Capitalsissa.

Joukkueen maalilla päävastuuta kantoi kokenut saksalainen Thomas Greiss. Vastuu kuitenkin jakautui suhteellisen tasaisesti, sillä Jonathan Bernier sai myös mukavan määrän pelejä vyölleen. Molemmat selvisivät kaudesta torjuntaprosentin näyttäessä reilut 91%.

Puolustuksen johtohahmona hääri ja tulee edelleenkin häärimään 23-vuotias Filip Hronek, joka tehtaili 26 pistettä viime kaudella. Pakki kellotti selkeästi eniten jääaikaa joukkueen takalinjoilta, joten tehotilasto -18 tuossa joukkueessa ei ole kovinkaan suuri yllätys.

Ratkaisuosasto oli aivan liian kapea maailman parhaaseen kiekkosarjaan. Joukkueen jättänyt Anthony Mantha sekä Adam Erne ja Robby Fabbri olivat ainoat pelaajat, jotka onnistuivat maalinteossa vähintään kymmenen kertaa. Konkariosastolta esimerkiksi Valtteri Filppula, Darren Helm ja Frans Nielsen eivät enää pystyneet tehoillaan auttamaan joukkuetta ja jokainen heistä saikin lähteä kauden päätteeksi muihin maisemiin.

Vähintään puolet joukkueen otteluista pelanneista ainoastaan neljä pelaajaa jäi plussan puolelle plus-miinus-tilastossa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Valtteri Filppula (Genève-Servette)
Hyökkääjä, 37 vuotta

Kesällä 2002 Red Wingsiin draftattu ja kaudella 2006-07 NHL-uransa aloittaneen Filppulan NHL-ympyrä sulkeutui, kun mies pääsi pelaamaan seurassa vielä kaksi edellistä kautta seikkailtuaan muissa seuroissa useiden kausien ajan. Yhden Stanley Cupin urallaan voittanut vantaalainen pelasi NHL-urallaan yli 1 000 matsia tehden yli 500 tehopistettä. Mies on jo ehtinyt aloittamaan uuden kauden uudessa seurassaan Sveitsissä.

Kuva: Getty Images

Darren Helm (Colorado Avalanche)
Hyökkääjä, 34 vuotta

Koko NHL-uransa ajan Red Wingsiä edustanut Helm vaihtaa maisemaa. Mies debytoi joukkueessa jo kaudella 2007-08 ja on siitä asti kuulunut joukkueen vakiokalustoon. Nopeana luistelijana tunnettu Helm on muutamaan otteeseen rikkonut 30 tehopisteen rajapyykin, mutta yleisesti ottaen häntä ei pistenikkarina tunneta. Jatkaa pelejään Avalanchen riveissä.

Kuva: Getty Images

Luke Glendening (Dallas Stars)
Hyökkääjä, 32 vuotta

Myös Glendening ehti pelaamaan pitkään Detroitissa, nimittäin kahdeksan edellistä kautta. Iski viime kaudella 15 tehopinnaa. Hänkään ei ole koskaan ollut mikään pistenikkari. Siirtyy nyt ensimmäistä kertaa urallaan toiseen NHL-seuraan.

 

Kuva: Getty Images

Jonathan Bernier (New Jersey Devils)
Maalivahti, 33 vuotta

Kokenut kanadalaisvahti on torjunut urallaan jo viidessä eri NHL-seurassa ja nyt koittaakin siirto Devilsiin kaksivuotisella pahvilla. Kolme edellistä kautta sujuivat Red Wingsissä hieman yli 90% torjuntaprosentilla. Jäi viime kaudella enemmän kakkosmaalivahdin rooliin, mutta sai silti pelata mukavat 24 ottelua.

Kuva: Getty Images

Richard Panik (New York Islanders)
Hyökkääjä, 30 vuotta

Siirtyi Detroitiin vasta viime huhtikuussa osana Manthan ja Vranan välistä treidiä. Ehti pelaamaan 12 ottelua pistein 1+3. Nyt slovakialainen ottaa suunnakseen Islandersin, josta Red Wings sai vaihdossa puolustukseensa kokeneen Nick Leddyn.

 

Muut lähteneet:

Christian Djoos, EV Zug
Mathias Brome, HC Davos
Dennis Cholowski, Seattle Kraken
Alex Biega, Toronto Maple Leafs
Joe Hicketts, Minnesota Wild
Filip Larsson, HV71 (laina)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Alex Nedeljkovic (Carolina Hurricanes)
Maalivahti, 25 vuotta

Detroit sai kovan vahvistuksen maalinsuulleen pilkkahintaan. Se joutui maksamaan Nedeljkovicista Hurricanesille ainoastaan Bernierin oikeudet (joka ei lopulta seuraan päätynyt) ja 3. kierroksen varausvuoron. Pelasi viime kauden Hurricanes-vahdeista eniten tilastojen ollessa huikeat: 93,2%, 1,90 ja kolme nollapeliä. Kysymys kuuluukin, miten nuorehko vahti selviää täysmittaisesta runkosarjasta?

Kuva: Getty Images

Nick Leddy (New York Islanders)
Puolustaja, 30 vuotta

Kuten aiemmin tuli mainittua, Leddy siirtyi Detroitiin vaihdossa Panikiin. Islandersin pitkäaikainen runkopuolustaja on pystynyt tekemään kausi toisensa perään hyvää jälkeä. Viime kaudella syntyi komeat 31 tehopinnaa. Tuo varmuutta joukkueen takalinjoille.

Kuva: Getty Images

Pius Suter (Chicago Blackhawks)
Hyökkääjä, 25 vuotta

Sveitsiläinen siirtyi viime kaudeksi NHL:ään taottuaan hirmutehoja kotimaansa pääsarjassa. Tulokaskausi NHL:ssä tuotti Blackhawksin riveissä 27 pinnaa 55 matsiin. Siirtyi nyt kahden kauden lapulla Detroitin riveihin. Mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan ura tästä lähtee.

 

Kuva: Getty Images

Jordan Oesterle (Arizona Coyotes)
Puolustaja, 29 vuotta

Pakki luuti viimeiset kolme kautta Arizonan takalinjoilla. Viime kaudella 43 otteluun syntyi tehot 1+10=11. Teki kesällä kahden vuoden sopimuksen Detroitin kanssa.

 

Muut saapuneet:

Ryan Murphy, Henderson Silver Knights
Luke Witkowski, Syracuse Crunch
Dan Renouf, Colorado Avalanche[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]Ei suomalaispelaajia[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632472891412{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Jeff Blashill

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

47-vuotias yhdysvaltalaisvalmentaja Jeff Blashill aloittaa jo seitsemännen kautensa Red Wingsin pääkäskyttäjänä. Hänen aikanaan Detroit on edennyt toistaiseksi kertaalleen pudotuspeleihin. Tuo tapahtui Blashillin ensimmäisellä valmentajakaudella 2015-16, mutta silloinkin kesäloma alkoi jo avauskierrokselta.

Blashill on toiminut ennen nykyistä pestiään seuran apuvalmentajana sekä organisaation AHL-joukkue Grand Rapids Griffinsin päävalmentajana. Valmennusuransa hän aloitti jo kaudella 1998-99 yliopistosarjoista.

Blashill on valmentanut myös Yhdysvaltain joukkuetta MM-kisoissa kolme kertaa. Lisäksi hän on aikanaan kuulunut myös nuorten maajoukkueiden valmennustiimeihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632473584561{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Dylan Larkin

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632481606384{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

25-vuotias Dylan Larkin on tämän joukkueen ehdottomasti tärkein pelaaja. Yhdysvaltalais-kanadalainen hyökkääjä on todistanut urallaan pystyvänsä huipputehoihin NHL:ssä. Lisäksi hänen merkityksensä korostuu entisestään, sillä hänen pelipaitaansa komistaa myös C-kirjain.

Red Wings varasi Larkinin ykköskierroksella kesällä 2014. Nyt alkamassa onkin hänen seitsemäs kautensa seurassa. Hän on kuulunut kapteenistoon viimeiset kolme kautta, joista viime kausi oli ensimmäinen kapteenina. Paras kausi on toistaiseksi 2018-19, jolloin Larkin paukutti 76 matsiin huimat 32+41=73 pistettä.

Larkinilla on nykyistä sopimusta jäljellä kaksi vuotta. Hän on nuoresta iästään huolimatta lyönyt kovia näyttöjä pöytään jo tässä vaiheessa. Ja täytyy muistaa se, että Larkin on kuitenkin vasta lähestymässä kiekkoilijan parhaita ikävuosia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632474228025{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Moritz Seider

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Moritz Seider varattiin kesän 2019 draftissa kuudentena pelaajana. Varauksen jälkeen pelasi ensin kauden farmissa (49, 2+20=22, -5) ja seuraavan lainalla Ruotsissa (41, 7+21=28, +14).

Seideria on hehkutettu paljon ihan syystäkin. Saksalaispakki on älykäs pelaaja, joka pystyy ratkaisuillaan auttamaan joukkuetta joka puolella kenttää. Lisäksi hän on isokokoinen ja osaa käyttää tätä ominaisuutta itselleen suotuisalla tyylillä.

Seider on ollut mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja esittänyt niissä huippuotteita. Lisäksi hän on pelannut myös jo kahdet miesten MM-kisat ja pystynyt suorittamaan niissäkin hyvällä tasolla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Atlantin divisioonan 7.

Red Wings on menossa GM Steve Yzermanin johdolla oikeaan suuntaan. Yzerman on toiminut pestissään kohtuullisen lyhyen ajan, mutta on onnistunut tekemään jo useita uskomattomia peliliikkeitä ja vaihtokauppoja, joissa vastapuoli on saatu näyttämään ajoittain naurettavalta.

Kuten lähteneistä pelaajista voi huomata, Detroit on kesän aikana luopunut seurassa pitkään pelanneista veteraaneista. Joukkueen runko koostuu nuorista omista varauksista sekä uusista täsmähankinnoista, joilta voi myös odottaa tehoja.

Joukkueen menetykset eivät ole kovinkaan tuntuvia ja uusista hankinnoista löytyy potentiaalia. Esimerkiksi Leddy tuo varmuutta takalinjoille, jossa kokemusta edustavat entuudestaan Danny DeKeyser sekä Marc Staal.

Hyökkäyksestä löytyy myös nuori Filip Zadina, jolta voidaan odottaa vielä parempia teholukemia. Olisiko nyt se kausi, kun Zadina murtautuu kunnolla tähän sarjaan?

Larkinilta ja Vranalta voidaan ennen kaikkea odottaa paljon. Puolustajista Hronek kuuluu ehdottomasti tähän samaan kategoriaan. Sen jälkeen onkin hieman epävarmaa, kuka taustalta pystyy tukemaan riittävästi.

Yzermanilla on selkeä visio, mihin pisteeseen hän tahtoo seuraa johdattaa. Hän näyttää, ettei kannata hätäillä turhaan, vaan rakentaa rauhassa joukkueen polkua. Tällä kaudella on tärkeää, että nuoret tulevaisuudenkin runkomiehet ottavat steppejä eteenpäin, jotta pystyvät sitten myöhemmin kantamaan seuraa myös keväisin.

Tämän hetken nipulla Red Wingsillä ei ole asiaa pudotuspeleihin. Joukkue saattaa väläytellä ajoittain potentiaaliaan ja pystyä hyviinkin jaksoihin, mutta pitkä runkosarja tulee aiheuttamaan enemmän haasteita kuin ilon hetkiä. Tämän vuoksi arvioimme Detroit Red Wingsin jäävän divisioonassaan viimeistä edelliseksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Jakub VránaDylan LarkinFilip Zadina
Robby FabbriPius SuterAdam Erne
Tyler BertuzziMichael RasmussenVladislav Namestnikov
Sam GagnerMitchell StephensCarter Rowney

 

Puolustajaparit:

Filip HronekNick Leddy
Danny DeKeyserMarc Staal
Moritz SeiderTroy Stecher

 

Maalivahdit:

Alex Nedeljkovic
Thomas Greiss

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=36 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]