[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]John Tortorellan viimeinen kausi Blue Jacketsin peräsimessä oli koko joukkueelta täysi katastrofi.

Pukukopin menettänyt päävalmentaja riitautui ykkössentteri Pierre-Luc Dubois’n kanssa siinä määrin, että hyökkääjä kaupattiin Winnipeg Jetsiin vain viiden pelin jälkeen. Vaihdossa tullut Patrik Laine taas ei löytänyt missään kohtaa kautta rinnalleen riittävän hyvää pelintekijää. Blue Jackets pelasikin lopulta koko kauden ilman varsinaista ykkössentteriä, mikä näkyi valitettavan karulla tavalla myös tulostaululla.

Oman lisänsä soppaan toi jatkosopimusneuvotteluista kieltäytyneen ykköspuolustaja Seth Jonesin tilanne. Jones heivattiinkin kesällä Chicago Blackhawksiin.

Blue Jackets keräsi koko viime kauden aikana vain 18 voittoa ja 48 pistettä sijoittuen divisioonassaan viimeiseksi yhdessä Detroit Red Wingsin kanssa.

Blue Jackets päästi teki viime kaudella kolmanneksi vähiten maaleja (134) ja päästi samalla seitsemänneksi eniten (184). Myös erikoistilannepelaaminen oli surkeaa: yv-pelissä sarjan 27:s (15,4%), av-pelissä sijalla 21 (79,0). Näille osa-alueille on saatava merkittävä muutos tulevalla kaudella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Seth Jones (Chicago)
Puolustaja, 26 vuotta

Blue Jacketsin pitkäaikainen ykköspuolustaja teki jo kesken viime kauden selväksi, ettei uran jatko Ohiossa ensi kauden jälkeen miestä kiinnosta. Tästä syystä Kekäläinen otti sen mitä oli tarjolla ja kauppasi tähtensä Chicagoon jo vuotta ennen tämän sopimuksen umpeutumista. Vaihdossa saatiin mm. tulevaisuuden puolustajanimi Adam Boqvist, jolle on tarjolla isoa ruutua jo alkavalla kaudella.

Kuva: Getty Images

Cam Atkinson (Philadelphia)
Hyökkääjä, 32 vuotta

10 kautta Blue Jacketsia edustanut luottohyökkääjä uhrattiin Flyersiin vaihdossa Jakub Voracekista, jonka uskotaan soveltuvan paremmin Patrik Laineen syöttötuoliksi. Viime kaudella 56 peliä tehoin 15+19=34.

 

Kuva:Getty Images

Michael Del Zotto (Ottawa)
Puolustaja, 31 vuotta

Konkaripuolustajan visiitti Ohiossa jäi yhden kauden mittaiseksi. Iski viime kaudella 53 peliin tehot 4+9=13. Nyt ura jatkuu kahden miljoonan dollarin vuosipalkalla Ottawassa.

 

Muut lähtijät:

Adam Clendening (Philadelphia)
Mikhail Grigorenko (TsSKA, KHL)
Kole Sherwood (Ottawa)
Stefan Matteau (Colorado)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jakub Voracek (Philadelphia)
Hyökkääjä, 32 vuotta

Kesän ainoa merkittävä hankinta. Viime kauden 53 pelissä tehot 9+34=43 iskeneen tshekkikonkarin odotetaan ottavan paikan Patrik Laineelle tykinruokaa tarjoilevana pelaajana, jollainen Columbukselta puuttui viime kaudella.

Kuva: Getty Images

Sean Kuraly (Boston)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Isokokoinen hyökkääjä solmi Blue Jacketsin kanssa neljän vuoden ja 10 miljoonan (AAV 2,5m) arvoisen sopimuksen kesän vapailla markkinoilla. Viime kaudella Boston Bruinsissa 46 ottelua tehoin 4+5=9. Tuo leveyttä alempiin hyökkäysketjuihin.

Kuva: Getty Images

Adam Boqvist (Chicago)
Puolustaja, 21 vuotta

Osana Seth Jones -kauppaa tulleelle ruotsalaiselle on alkavalla kaudella tarjolla iso rooli Blue Jackets -pakistossa. Kesän 2018 draftin 1. kierroksen 8. varaus pelasi viime kaudella NHL:ssä 35 ottelua lupaavin tehoin 2+14=16.

Muut hankinnat:

Zac Rinaldo (Calgary)
Jake Bean (Carolina)

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Patrik Laine
Hyökkääjä, 23 vuotta

Maalitykki on jälleen ison suurennuslasin alla tämän aloittaessa toisen kautensa Columbuksessa. Viime kaudella peli-ilo vaikutti olleen kateissa, johtuen päävalmentajasta sekä kunnon sentterin puutteesta. Viime kaudella 46 peliä tehoin 12+12=24. Saa ainakin alkukaudesta tutkaparikseen kokeneen Jakub Voracekin, jonka odotetaan ruokkivan maalitykkiä varsinkin ylivoimalla.

Kuva: Getty Images

Joonas Korpisalo
Maalivahti, 27 vuotta

Viimeisen sopimuskautensa aloittavan Korpisalon tilanne on hankala Blue Jacketsin solmittua rahakkaan ja pitkän jatkosopimuksen suomalaisen kanssa peliajasta kamppailleen Elvis Merzlikinsin kanssa. Samalla päätös jättää Korpisalon ainakin lähtökohtaisesti kakkosvahdin asemaan. Hyvät otteet kaukalossa näkyisivät suoraan porilaisen ensi kesän neuvottelupöydässä muhkeampien tarjousten muodossa, joten kyseessä roolista huolimatta huipputärkeä sesonki.

Kuva: Getty Images

Mikko Lehtonen
Puolustaja, 27 vuotta

Suurin odotuksin NHL:ään KHL:n supertähtistatuksella viime kaudeksi siirtyneen ”Bobin” ensimmäinen kausi taalajäillä oli iso pettymys. Ei saanut missään vaiheessa kiekollista roolia Torontosta tai Columbuksesta, johon mies kaupattiin loppukaudesta. Seth Jonesin lähdön myötä Blue Jacketsin puolustuksessa olisi tarjolla isoa kiekollista roolia. Onko pienen kaukalon oppirahat nyt maksettu?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1631709727326{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Brad Larsen

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images.

44-vuotias kanadalaisluotsi toimi Columbuksen apuvalmentajana seitsemän kauden ajan, joista kuusi John Tortorellan alaisuudessa.

Blue Jacketsin alkavan kauden rosteria tutkailemalla Larsenilla ei ole varsinaisia menestyspaineita. Tärkein tavoite on palauttaa usko ja ryhti viime kaudella romahtaneeseen ryhmään.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1631710510225{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Patrik Laine

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632407322848{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]Katso kohta ”Suomalaiset”.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632404839463{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Jegor Tsinakov

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

20-vuotias venäläishyökkääjä nousi otsikoihin vuoden 2020 varaustilaisuudessa, kun Kekäläinen nappasi draft-asiantuntijoillekin tuntemattoman pelurin yllättäen jo 1. kierroksen 21. vuorolla.

Pelasi viime kaudella upeasti KHL:ssä. Avangard Omskin riveissä mestaruuteen päättynyt kausi tuotti pudotuspelit mukaan lukien 53 ottelussa tehot 15+9=24.

Venäläisen kiekonkäsittelytaitoja on nautinnollista seurata. Saattaa murtautua jo alkavalla kaudella Blue Jacketsin hyökäyksen vakiorooleihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 7

Blue Jacketsin kauden suurin tavoite lienee palauttaa joukkuedynamiikka viime vuosien tasolle uuden päävalmentajan johdolla.

Siirtomarkkinoiden ainoat merkittävät hankinnat Voracek ja Boqvist eivät varsinaisesti tee joukkueesta pudotuspelikelpoista. Keskikaista huutaa yhä mitat täyttävää ykkössentteriä, joskin Jack Roslovic saattaa yltyä Laineen ja Voracekin rinnalla todelliseen läpimurtokauteensa.

Puolustus on edelleen pieni kysymysmerkki, samoin ylivoimapelin toimivuus, joka muodosti viime kaudella yhden joukkueen Akilleen kantapäistä.

Blue Jacketsin vahvin osa-alue on maalivahtipeli, jossa rahakkaan jatkosopimuksen allekirjoittanut Merzlikins lähtee kauteen ainakin niukalta etumatkalta. Korpisalo olisi hänkin tilaisuuden saadessaan valmis täyttämään ykkösvahdin saappaat.

Kekäläisellä oli kesän draftissa käytettävissään peräti kolme ykköskierroksen varausta. Kent Johnson (5. varaus), Cole Sillinger (12.) ja Corson Ceulemans (25.) ovat tulevaisuuden rakennuspalikoita, joista ei ole apua vielä alkavalla kaudella.

Ensimmäisestä Tortorellan jälkeisestä kaudesta on tulossa haastava. Pudotuspelipaikka jää jälleen kauas.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Patrik LaineJack RoslovicJakub Voracek
Gustav NyquistMax DomiOliver Björkstrand
Boone JennerAlexandre TexierLiam Foudy
Eric RobinsonSean KuralyEmil Bemström

 

Puolustajaparit:

Zach WerenskiAdam Boqvist
Vladislav GavrikovAndrew Peeke
Jake BeanDean Kukan

 

Maalivahdit:

Elvis Merzlikins
Joonas Korpisalo

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=34 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]