[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]New Jersey Devils sijoittui viime kaudella itäisessä konferenssissa toiseksi viimeiseksi, joten pudotuspeleihin ei ollut mitään asiaa.

Devilsin kausi oli iso pettymys. Joukkue teki divisioonassaan toiseksi vähiten maaleja ja päästi niitä kolmanneksi eniten. Joukkue ajautui kauden mittaan myös useisiin tappioputkiin, joista rajuin nähtiin huhtikuussa, kun Devils hävisi peräti 10 otteluaan putkeen.

Jos joukkueella oli vaikeaa, niin oli myös yksilöillä, joista yksikään ei pystynyt nousemaan vaikealla kaudella esiin. Devilsin tehokkain pelaaja oli Pavel Zacha, joka summasi runkosarjassa 35 (17+18) tehopistettä. Kyseinen pistesaalis riitti NHL:n pistepörssissä sijalle 95.

Joukkueen ykkösmaalivahtina toimi Mackenzie Blackwood, joka esiintyi 35 ottelussa torjuntaprosentilla 90,2. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 3,04. Kakkosmaalivahti Scott Wedgewood esiintyi melko samanlaisin tilastoin, kun 16 ottelun jälkeen torjuntaprosentti oli 90,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,11.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ryan Murray (Colorado)
Puolustaja, 27 vuotta

Kanadalaispuolustaja ehti pelaamaan New Jersey Devilsin riveissä ainoastaan yhden kauden ajan. Murray esiintyi 48 ottelussa tehopistein 0+14=14. Kanadalainen pelasi keskimäärin vajaat 19 minuuttia illassa ja oli Devils-puolustuksen vakituisista kasvoista ainut pelaaja, jonka plus/miinus-tilasto jäi plussan (+3) puolelle.

Kuva: Getty Images

Nathan Bastian (Seattle)
Laitahyökkääjä, 23 vuotta

Bastian vakiinnutti viime kaudella ensimmäistä kertaa paikkansa NHL-miehistössä. Tulokaskaudella maaleja syntyi kolme kappaletta. Seattle Krakenissa isokokoisen hyökkääjän odotetaan kehittyvän seuraavalle tasolle.

 

Kuva: Getty Images

Mihail Maltsev (Colorado)
Laitahyökkääjä, 23 vuotta

Fyysinen venäläishyökkääjä jäi Devilsissä pieneen rooliin. Ei mahtunut aina pelaavaan kokoonpanoon. Jääaikaa tuli keskimäärin reilut 11 minuuttia illassa. 33 ottelussa syntyi kuusi maalia.

 

Muut lähteneet:

Connor Carrick, Seattle
Josh Jacobs, Carolina
Evan Cormier, Lehigh[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tomas Tatar (Montréal)
Laitahyökkääjä, 30 vuotta

Kokenut slovakialaishyökkääjä vietti kolme vahvaa kautta Montréal Canadiensin riveissä. Pystyy takomaan parhaimmillaan yli 20 maalia runkosarjassa. Yrittää tuoda kaivattua tehokkuutta nuoreen hyökkäykseen.

 

Kuva: Getty Images

Dougie Hamilton (Carolina)
Puolustaja, 28 vuotta

Devilsin siirtomarkkinoiden isoin kala. Järkälemäinen puolustaja tuo Devils-puolustukseen lisää kaivattua jämäkkyyttä. Hamiltonilla on paljon annettavaa myös hyökkäyspäässä. Allekirjoitti seuran kanssa jättimäisen sopimuksen, joka on voimassa kesään 2028 asti. Hamiltonin palkka on peräti yhdeksän miljoonaa dollaria kaudessa.

Kuva: Getty Images

Jonathan Bernier (Detroit)
Maalivahti, 33 vuotta

Useissa NHL-seuroissa esiintynyt Bernier tuo kokemusta Devilsin maalivahtiosastolle. Kokenut torjuja on pystynyt pitämään tasonsa hyvänä kaikkialla, missä hän on pelannut. Viime kaudella Bernier esiintyi Detroit Red Wingsin maalilla 24 ottelussa torjuntaprosentilla 91,4. Toimii lähtökohtaisesti Devilsin kakkosmaalivahtina.

Kuva: Getty Images

Ryan Graves (Colorado)
Puolustaja, 26 vuotta

195-senttinen ja 100-kiloinen Graves tuo Hamiltonin tapaan Devilsin alakertaan kaivattua fyysisyyttä. Takana on kaksi hyvää kautta kivenkovassa Colorado Avalanchessa. Devisissä tarjolla on entistä suurempi rooli.

 

Muut saapuneet:

Christian Jaros, San Jose
Brian Flynn, Ambri-Piotta
Chase De Leo, Anaheim
Robbie Russo, San Jose Barracuda
Joe Gambardella, Edmonton[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Janne Kuokkanen
Laitahyökkääjä, 23 vuotta

Nuori suomalaishyökkääjä pelasi viime kaudella loistavasti NHL:ssä. Kuokkanen pystyi vakiinnuttamaan paikkansa ylhäällä ja nousi seurassa aina ykkösketjuun saakka. 50 ottelussa tehopisteitä syntyi 25 (8+17) kappaletta.

Tulevalla kaudella odotukset ovat entistä korkeammalla. Kuokkanen voi hyvinkin avata kautensa Devilsin ykkösketjussa, jossa hänen kanssaan pelaa muita nuoria pelaajia. Kehityksen on kuitenkin jatkuttava samanlaisena, sillä Devils janoaa tosiaan pudotuspelipaikkaa, ja se vaatii seuran nuoriltakin äärimmilleen venymistä.

Kuva: Getty Images

Aarne Talvie
Keskushyökkääjä, 22 vuotta

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari solmi Devilsin kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen maaliskuussa. Talvitie on pelannut jo viimeiset kolme kautta Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa, mutta loukkaantumiset ovat hieman jarruttaneet lupaavan hyökkääjän kehittymistä. Viime kaudelle Talvitie esiintyi NCAA:ssa 21 ottelussa tehopistein 7+6=13.

Tulevalla kaudella Talvitie pelaa lähtökohtaisesti AHL-seura Utica Cometsin mukana, mutta mikäli onnistumisia tulee, ei NHL-debyyttikään ole täysi mahdottomuus.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1631877966597{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Lindy Ruff

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

NHL-kokemusta valtavasti omaava Lindy Ruff toimi viime kaudella ensimmäistä kauttaan Devilsin päävalmentajana, jossa projekti on pahasti kesken, sillä viime kausi oli surkea.

Ruff tunnetaan hyvänä nuorien pelaajien kehittäjänä, joten siitä näkökulmasta seuran peräsimessä on oikea kaveri. Nyt seurassa kaivataan kuitenkin tuloksia.

Tulevalle kaudelle Ruff saa käsiinsä viime kautta paremman materiaalin. Erityisesti puolustus on rautaisempi, mutta se ei tarkoita vielä mitään. Nyt joukkueen otteisiin on saatava huomattavasti lisää tasaisuutta, ja nuorista pelaajista on saatava enemmän tehoja irti tai muuten penkki alkaa heilua.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1631878085243{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Dougie Hamilton

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632172313363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Dougie Hamilton ei pahemmin esittely kaipaa. NHL:n vapaiden markkinoiden paras pelaaja saatiin naarattu New Jersey Devilsiin, jossa puolustaja pääsee johtamaan joukkueen alakerran peliä sekä ylivoimapeliä.

Hamilton on isokokoinen puolustaja (197cm/104kg), joka liikkuu koostaan huolimatta erinomaisesti jäällä. Kanadalainen on myös taitava käsistään.

Devils osoitti heti Hamiltonille, että he ovat hänen kanssaan tosissaan, kun puolustajalle tehtiin seitsemänvuotinen ja 63 miljoonan dollarin arvoinen sopimus. Puolustajan ympärille rakennetaan seuran tulevaisuutta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1631878226981{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Dougie Hamilton

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Lue lisää yläpuolelta löytyvästä kohdasta ”Tärkein pelaaja”.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Metropolien divisioonan 8.

New Jersey Devils lähti jo viime kaudella jahtaamaan pudotuspelipaikkaa, mutta se jäi kaukaiseksi haaveeksi. Joukkueella oli heikohko puolustus- ja maalivahtiosasto, eikä hyökkäyspäässäkään tullut onnistumisia odotetulla tavalla.

Nyt joukkuetta on kuitenkin vahvistettu, sillä etenkin alakerta näyttää vihdoin pudotuspelijoukkueen puolustukselta. Dougie Hamilton on luonnollisesti erinomainen vahvistus, mutta myös isokokoinen ja fyysinen Ryan Graves tuo alakertaan paljon lisää jämäkkyyttä.

Vahvistuksista huolimatta Devilsin kohdalla esiintyy yhä kysymysmerkkejä. Hyökkäyksessä on toki paljon nuoria ja lupaavia pelaajia, kuten Jack Hughes, Jegor Sharangovits, Janne Kuokkanen ja Nico Hischier, mutta nyt kyseisiltä pelaajilta vaaditaan isoja tekoja illasta toiseen. Viime kaudella tästä oli vain välähdyksiä. Onnistumisien lisäksi kärkinimien on pysyttävä myös ehjänä, sillä materiaali ei ole todellakaan liian leveä.

Maalilla MacKenzie Blackwood ja Jonathan Bernier ovat kelvollinen kaksikko, mutta kyseessä on sellainen duo, ettei etukäteen voi varmuudella huudella maalivahtiosaston olevan kunnossa.

Mikäli Devilsin kysymysmerkit onnistuvat, ja otteisiin löytyy tasaisuutta, eikä viime kauden kaltaisia notkahduksia nähdä, niin joukkue voi hyvinkin sijoittua divisioonassaan paremmin kuin viimeiselle sijalle. Devils pelaa kuitenkin kivenkovassa divisioonassa, joten pudotuspelipaikka olisi yllätys.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Janne KuokkanenJack HughesJegor Sharangovitsh
Tomas TatarNico HischierJesper Bratt
Miles WoodPavel ZachaMichael McLeod
Nolan FooteJesper BoqvistAndreas Johnsson

 

Puolustajaparit:

Ryan GravesDougie Hamilton
Ty SmithDamon Severson
Jonas SiegenthalerP.K. Subban

 

Maalivahdit:

Mackenzie Blackwood
Jonathan Bernier

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=43 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]