[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Viime kaudella Seattle Kraken ei vielä kiekkoa pelannut, mutta kulisseissa joukkuetta rakennettiin taukoamatta. Ensimmäinen iso rekrytointi oli GM Ron Francis.

Aiemman uransa Francis on tehnyt Carolina Hurricanesissa. Hän toimi seuran sekä AHL-seura Charlotte Checkersin GM:änä. Ennen sitä hän toimi kykyjenetsijäosaston johdossa sekä apulais-GM:n roolissa. Kaiken kaikkiaan Francistoimi Carolinassa vuodet 2006-18.

Seattlen joukkuetta suunnitellessa olosuhteet muuttuivat dramaattisesti. Koronaviruspandemia laittoi muun maailman tavoin myös NHL-seurat polvilleen. Joukkueiden palkkakatot eivät nousisikaan niin kuin oli odotettu. Tämä oli katastrofi monelle joukkueelle. Nousevan palkkakaton varaan oli laskettu tulevaisuutta suunnitellessa.

Francis nosti tämän asian esiin monissa haastatteluissa. Hän näki tämän mahdollisuutena Seattlelle. Seuran suurin resurssi oli tila palkkakatossa. Kun muiden seurojen rahat oli käytetty, Kraken voisi napsia siirtomarkkinoilta isoja nimiä kunnon alennuksella.

Monet kiekkofanit pettyivätkin, kun markkinat taas aukesivat. Seattle teki useita hankintoja, mutta palkkakatto jätettiin isoin osin hyödyntämättä. Vielä ei kuitenkaan kannata heittää pyyhettä kehään. NHL-seuroilla on palkkakatto-ongelmia vielä ensi kesänäkin, jolloin Francis voi tehdä isoja peliliikkeitä. Hän piti huolta seuran budjetista, eikä kahlinnut joukkuetta mihinkään jättisopimuksiin kesän aikana.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joonas Donskoi
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Donskoi on valmentajan unelmapelaaja, sillä hänet voi iskeä mihin tahansa ketjuun. Hän on erinomainen kahdensuunnan hyökkääjä, mutta Donskoilta löytyy myös pehmeät kädet ja vikkelät jalat, joita pisteitä tekevä hyökkääjä nykyään NHL:ssä tarvitsee.

Viime kaudella Donskoi nakutti pisteitä uransa parhaassa tahdissa. Hän iski 51 matsissa tehot 17+14=31. Seattlen riveissä Donskoi saa todennäköisesti isomman roolin sekä tasakentällisin että ylivoimalla. Ensi kaudesta voi odottaa hänen uransa parasta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632297253597{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Dave Hakstol

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Dave Hakstol oli hieman yllättävä valinta Seattle Krakenin seurahistorian ensimmäiseksi päävalmentajaksi. Huhuissa ykkössuosikki tehtävään oli Rick Tocchet, mutta jostain tuntemattomasta syystä rekrytointi kariutui loppusuoralla.

Hakstol on kuitenkin erinomainen haku valmentajan paikalle. Hänet tunnetaan ennen kaikkea Philadelphia Flyersin päävalmentajan tontila kausilta 2015-19. Työurakka seurassa päättyi yllättäviin potkuihin. Hakstolin aikana Philadelphia oli kuitenkin päässyt kahdesti pudotuspeleihin.

Philadelphia-pestin jälkeen Hakstol on toiminut apuvalmentajana Toronto Maple Leafsissa. Näiden työvuosien voi odottaa tuoneen myös uusia oppeja pelikirjaan etenkin hyökkäyspelin osalta. Seattlen joukkue tosin on rakennettu päinvastaisesti kuin Toronton nippu.

Odotukset Hakstolia kohtaan ovat maltilliset. Seattlea povataan ensimmäisellä kaudella NHL:n jumbosijoille, joten hän ei voi kuin yllättää positiivisesti. Kyseessä on pidempi projekti, eikä ensi kauden perusteella voida vielä sanoa mitään.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632299156095{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Mark Giordano

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1632299593443{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

37-vuotias Mark Giordano on todennäköisesti jo parhaat pelinsä pelannut. Kokeneemmalla iälläkin hän on erinomainen kiekonliikuttaja ja hyvä täsmäase ylivoimalle.

Giordanon suurin merkitys on kuitenkin johtajana. Seattlen joukkue on kasattu jämäpelaajista ympäri NHL:ää, ja lyhyessä ajassa joukkueesta pitäisi parsia kasaan yhtenäinen ryhmä. Tässä suhteessa katseet kääntyvät kokeneen ja arvostetun Giordanon suuntaan.

Virallista kapteenia Seattle ei ole vielä ilmoittanut ja nykyisen trendin mukaisesti seura tuskin sitä tulee tekemääkään. Vaikka rinnassa ei C-kirjainta olisikaan, on Giordano varsin kokemattoman joukkueen ehdoton johtaja.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1632299968400{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – William Borgen

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jenkkipuolustaja William Borgen on lähestulkoon ainoa pelaaja Seattlen organisaatiossa, joka täyttää tulokkaan kriteerit.

Jykeväkokoinen puolustaja on aiemmalla urallaan pelannut Buffalo Sabresin organisaatiossa. Hänellä ei ole isoa pistepotentiaalia, vaan Borgen on ennen kaikkea peruspuolustaja. AHL:ssäkin hän on parhaalla kaudellaan nakuttanut vain 14 tehopistettä pelaamissaan 71 ottelussa.

Seattlessa Borgen todennäköisesti saa hyvän näytönpaikan. Kovatasoisessa pakistossa hän saa myös tukea joukkuekavereiltaan toisin kuin Buffalossa. Nähtäväksi jää, onko Borgenista NHL-pelaajaksi, vai onko ensi kausi hänen viimeinen mahdollisuutensa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Tyynenmeren divisioonan 8. joukkue

Seattle Krakenin joukkueella on kaksi vahvuutta. Ensimmäinen niistä on maalivahtiosasto. Philipp Grubauer ja Chris Driedger muodostavat vahvan maalivahtitandemin, jota moni NHL-seura katselee kateellisena.

Grubauer oli viime kaudella NHL:n parhaita maalivahteja. Hänen torjuntaprosenttinsa runkosarjassa oli 92,2, mikä johti finalistin paikkaan Vezina-äänestyksessä. Driedger puolestaan loisti Florida Panthersin kakkosvahtina. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,7.

Seattlen toinen vahvuus on puolustus. Pakisto ei ole lähelläkään NHL:n kärkeä, mutta silti kasassa on väkevä ryhmä. Adam Larsson, Jamie Oleksiak, Mark Giordano, Vince Dunn ja Carson Soucy muodostavat tasaisen ryhmän. Todelliset supertähdet puuttuvat, mutta kasassa on luotettava peruspakeista koostuva puolustus.

Joukkueen suurin heikkous on hyökkäys. Joonas Donskoi, Jaden Schwartz, Yanni Gourde ja Jordan Eberle ovat joukkueen nimekkäimmät hyökkääjät. Heiltä vaaditaan isoa onnistumista, eikä sekään todennäköisesti vielä riitä pudotuspelipaikkaan.

Seattlen riveissä on myös nuoria hyökkääjiä, joiden läpimurto on Krakenin kannalta kriittinen. Mason Appleton ja Morgan Geekie ovat potentiaalisimmat läpimurtopelaajat.

Oma ongelmansa on myös se, ettei joukkueella ole yhteistä historiaa. Kaiken suhtaan täytyy aloittaa aivan alusta. Hyökkäysketjujen sekä ylivoimakentällisten kemiat ovat täysi mysteeri, jota voidaan testata vasta kunnolla harjoituspeleissä. Palapeli voi vaatia myös uusia siirtoja.

NHL:n uudet joukkueet harvoin ovat samanlaisia menestystarinoita kuin Vegas Golden Knights aikanaan oli. Odotamme Seattlelle selvästi heikompaa menestystä. Uskomme pudotuspelipaikan jäävän haaveeksi ja Krakenin sijoittuvan divisioonansa viimeiseksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Jaden SchwartzYanni GourdeJordan Eberle
Calle JärnkrokJared McCannJoonas Donskoi
Brandon TanevAlexander WennbergMason Appleton
Colin BlackwellMorgan GeekieRiley Sheahan

 

Puolustajaparit:

Vince DunnAdam Larsson
Mark GiordanoJamie Oleksiak
Carson SoucyHaydn Fleury

 

Maalivahdit:

Philipp Grubauer
Chris Driedger

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=209 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]