Menneen kesän ykkösvaraus Owen Power ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että hän ei aio liittyä Buffalo Sabresin joukkueeseen tulevalle kaudelle.

Ykkösvarauksen puuttuminen uuden NHL-kauden alkaessa on harvinaista, mutta ei ennenkuulumatonta. Edellisen kerran näin tapahtui vuonna 2006, kun St. Louis Bluesin ykkösvaraus Erik Johnson pelasi varauksen jälkeisen kautensa Minnesotan yliopistossa.

Edellinen tapaus oli enenmmänkin pakon sanelemana. Vuonna 2004 ensimmäisenä varattu Aleksandr Ovetskin joutui pelaamaan kautensa KHL:ssä NHL-työsulun takia.

1990-luvun puolivälissä kolme peräkkäistä ykkösvarausta eivät pelanneet NHL:ssä välittömästi varauksensa jälkeen. 1996 ensimmäisenä varattu Chris Phillips, 1995 Bryan Bernard ja 1994 Ed Jovanoski pelasivat kaikki varauksensa jälkeen vielä vuoden juniorisarjassa.

Yksi tunnetuimmista ykkösvaraus-episoideista on Eric Lindros. Hyökkääjä ei halunnut pelata Quebecissä, joten protestiksi hän jätti pelaamatta. Myös edellinen Nordiquesin ykkösvaraus Mats Sundin ei pelannut välittömästi varauksensa jälkeen.

Ensimmäinen pelaamatta jättänyt ykkösvaraus oli Montreal Canadiensin maalivahti Michel Plasse vuonna 1968.