Mitä yhteistä on joukkueilla Minnesota Wild, Vegas Golden Knights, Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Nashville Predators ja Boston Bruins?

NHL:n kiekkokiertolainen Erik Haula on edustanut näistä viittä ensiksi mainittua ja kuudes tulee tutuksi ensi kaudella. Ikää 30 vuotta, joukkueita kuusi. Suomalaisesta voi puhua todellisena kiekkokiertolaisena.

Pelaaja on näyttänyt aiemmin sen, että hän sopeutuu oikein hyvin rooliin kuin rooliin. Entä nyt?

– Luulen, että minulle luontaisinta on olla sentteri, mutta juuri monipuolisuus on yksi pelillisistä vahvuuksistani. Olen päässyt urani aikana pelaamaan jokaisessa roolissa aina kärkiketjuista alempiin hyökkäysvitjoihin, Haula painotti NHL:n suomenkielisten nettisivujen haastattelussa.

Haula on nakuttanut NHL:n runkosarjassa parhaimmillaan jopa 29 maalia ja 55 pinnaa. Toisaalta esimerkiksi viime kauden pinnat runkosarjassa ja pudotuspeleissä olivat kaikkiaan 10+15=25 (+1).

– En halua ajatella tulevaa pelipaikkaani sen kummemmin, vaan pyrin varmistumaan siitä, että olen valmiina, kun harjoitusleiri aikanaan alkaa.

Predators on ollut pudotuspeleissä kaudesta 2014-15 lähtien. Sesongista 2003-04 alkaen se puolestaan on jäänyt jatkopaikkojen ulkopuolelle vain kolmesti.

– Joukkue on edelleen todella hyvä, ja olen innoissani tästä tilaisuudesta. Organisaatiossa on totuttu menestymään, ja kulttuuri on ollut voittava jo usean vuoden ajan.