Suomalaismaalivahti Veini Vehviläinen jättää Pohjois-Amerikan kaukalot toistaiseksi ja siirtyy Eurooppaan pelaamaan. Hän on solminut yksivuotisen sopimuksen SHL-seura Brynäs IF:n kanssa. Joukkuetta valmentaa ensi kaudesta lähtien Mikko Manner.

Vehviläinen pelasi menneellä kaudella ensin lainalla JYPissä 13 ottelua. NHL:ssä molari pääsi pelaamaan yhdessä ottelussa Columbus Blue Jacketsin paidassa ja yhdessä AHL-ottelussa seuran farmijoukkue Cleveland Monstersin riveissä. Hän siirtyi vielä Toronton organisaatioon, jossa ehti pelaamaan AHL:ää Toronto Marliesissä neljän ottelun verran.

– Olin jumissa Pohjois-Amerikassa ilman todellista mahdollisuutta näyttää potentiaaliani NHL-tasolla, joten tuntui hyvältä, kun Brynäs osoitti kiinnostusta minua kohtaan. Olen kuullut, että Gävle on erittäin intohimoinen jääkiekkokaupunki ja että joukkueella on voittava perinne, Vehviläinen kommentoi seuran tiedotteen mukaan.

Vehviläinen on voittanut urallaan tähän mennessä maailmanmestaruuden miesten ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa sekä Suomen mestaruuden Kärppien riveissä.

Brynäs IF

@Brynas
📝 | Välkommen, Veini Vehviläinen!

På meritlistan: VM-guld, JVM-guld, finskt mästerskap och NHL-spel – nu klar för Brynäs IF!

Läs mer om vår nye målvakt: brynas.se/article/0uyvak…