Uutisoimme aikaisemmin tällä viikolla, että Chicago Blackhawks on aloittanut etsimään puolustajaikoni Duncan Keithille uutta osoitetta.

37-vuotiaan Keithin toiveena on ollut päästä pelaamaan johonkin Länsi-Kanadan kolmesta joukkueesta tai sitten Tyynenmeren luoteisosassa pelaavaan Seattle Krakeniin.

The Edmonton Journal -sivuston mukaan Edmonton Oilers on noussut ykkösvaihtoehdoksi Keithin uudeksi osoitteeksi. Kokenut kanadalaispuolustaja on ainakin itse hyväksynyt siirron Oilersin riveihin.

– Oilersia pidetään ykkössuosikkina Keithin saamiseen. Vaihtokauppa ei ole kuitenkaan vielä purkissa. Keithin on jo suostunut luopumaan hänen sopimuksessaan olevasta siirron estävästä pykälästä Oilersin ja Seattle Krakenin kohdalla, Edmonton Journal -sivuston toimittaja Kurt Leavins kirjoittaa.

Edmonton Journalin tietojen mukaan Oilers olisi tarjoamassa potentiaalisessa Keith-kaupassa puolustaja Caleb Jonesia.

Mahdollisen vaihtokaupan suurin kompastuskivi voi kuitenkin olla Keithin 5,53 miljoonan dollarin palkka, joka ei luultavimmin ole mahtumassa Oilersin palkkakaton alle ilman että Blackhawks ottaisi ison palasen Keithin palkasta itselleen.