NHL:stä pamahti aiemmin tällä viikolla isoja uutisia, kun Florida Panthers ilmoitti päässeensä sopimukseen Tuomo Ruudun kanssa.

Entinen NHL-pelaaja tulee toimimaan Panthersissa apuvalmentajan roolissa. MTV Urheilu tavoitti Mikko Koivun, joka on entisen pelikaverinsa pestistä enemmän kuin innoissaan.

– Ihan huippujuttu! Olen onnellinen Tuomon puolesta, mutta jos miettii millaisen persoonan ja tyypin Florida saa, niin Tuomo on niin ammattimainen, pedantti ja työteliäs jätkä. Harvoin olen tavannut vastaavaa omalla urallani. Totta kai myös hieno juttu Suomi-kiekon kannalta, Koivu kommentoi MTV Urheilulle.

Koivu uskoo, että Ruudulla on paljon annettavaa uudessa työroolissaan.

– Hän on varmasti joka aamu valmis tullessaan töihin. Panthersilla on aika kokenut valmennuskalusto (Joel) Quennevillen johdolla, joten Tuomo tuo varmasti oman positiivisen ja tuoreen tuulahduksen ryhmään ja joukkueeseen kokonaisuutena. Ja varsinkin nuorille jätkille hän tulee varmasti olemaan positiivinen lisä, Koivu kommentoi.

Valmentajana Ruutu on toiminut kaudesta 2018-19 lähtien. Eniten hänelle on kertynyt kokemusta Suomen alle 20-vuotiaiden apuvalmentajan pestistä.