NHL-pelaajien osallistuminen vuoden 2022 talviolympialaisiin on yhä epäselvää. Aikaa alkaa olla vähän, mutta halu asian läpiviemiseksi on edelleen olemassa. NHL on julkaisemassa tulevan kauden otteluohjelmaansa heinäkuun aikana. Siihen vaikuttaa suuresti päätös liittyen NHL-pelaajien kohtaloon olympialaisten suhteen.

NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi tämänhetkistä tilannetta lehdistötilaisuudessa ennen ensimmäistä Stanley Cupin finaaliottelua. Tilanne ei vaikuta kovin hyvältä tällä hetkellä.

– Emme tiedä (onko NHL osallistumassa olympialaisiin) tällä hetkellä, ja se aiheuttaa meille hämmennyksen lisäksi melkoisen määrän asioita, jotka liittyvät seuraavan kauden aloittamiseen. Ollaan tulossa siihen pisteeseen, että olemme huolissamme epävarmuuden aiheuttamista vaikutuksista ensi kauden suhteen, Bettman sanoi.

NHL-pelaajat ovat osallistuneet olympialaisiin viidessä turnauksessa vuosina 1998-2014. Sen sijaan vuoden 2018 olympialaisissa ei NHL-pelaajia nähty lainkaan. Viime vuonna NHL ja sen pelaajajärjestö NHLPA pääsivät yhteisymmärrykseen työehtosopimuksesta, jonka myötä NHL-pelaajat pääsisivät osallistumaan turnaukseen. NHL:n pitäisi kuitenkin vielä löytää yhteinen sävel Kansainvälisen olympiakomitean kanssa.

– Se on edelleen hyvin kesken. Kaikki osapuolet ovat mukana. Tiedetään liigan perinteet ja historiallinen asema olympialaisissa. Olemme edelleen sitä mieltä. Mutta koronaviruksen aiheuttaman jatkuvan epävarmuuden johdosta ei ole välttämättä ihanteellinen tilanne olympiakisoille, NHL:n varakomissaari Bill Daly puolestaan kommentoi.

Olympialaiset pelataan Pekingissä 4.-20. helmikuuta 2022.