Columbus Blue Jacketsin umpisurkea kausi sai viikonloppuna kirsikan kakun päälle, kun mediaan levisi tieto siitä, että joukkueen tähtipuolustaja Seth Jones olisi kieltäytynyt jatkosopimusneuvotteluista ohiolaisseuran kanssa.

Blue Jacketsin presidentti John Davidson ei vahvistanut väitettä, joskin isokengän puheista on pääteltävissä seuran kaupittelevan lähtökuopissa olevaa, vuoden päästä vapaille markkinoille päätyvää tähteään jo tämän kesän siirtomarkkinoilla.

– Hänellä on täysi oikeus lähteä, mikäli hän ei aio allekirjoittaa jatkosopimusta. Teemme sen, mikä on parhaaksi seuran kannalta. Haluamme tänne pelaajia, joiden tahtotilana on pelaaminen täällä, Davidson kommentoi The Athleticille.

Seurapomo vahvistaa perään, ettei Jonesia aiota päästää vuoden päästä ilmaiseksi vapaille markkinoille, kuten kävi pari kesää sitten Artemi Panarinin ja Sergei Bobrovskin kanssa.

– Tilanne on nyt erilainen kuin silloin. Olimme asemassa, jossa meillä oli mielestämme mahdollisuus taistella Stanley Cupista. Kaadoimme runkosarjavoittaja Tampa Bay Lightningin ja hävisimme lopulta Boston Bruinsille, joka ylsi aina Stanley Cupin finaalien seiskapeliin asti, Davidson muistuttaa.

Jonesin lähtöhalujen vuotaminen julkisuuteen laskee joka tapauksessa Blue Jacketsin osakkeita tähtipuolustajan siirtoneuvotteluissa. Halvalla 26-vuotias supertähti ei ole tästä huolimatta maisemaa vaihtamassa. Blue Jacketsin uskotaan vaativan paluupostissa ainakin mitat täyttävää ykkössentteriä.