Arizona Coyotes varasi isobritannialaisen Liam Kirkin NHL:ään juhannuksena 2018 seitsmännellä kierroksella numerolla 189. Seurajoukkuekaudella Ruotsissa ja kotimaassaan liitänyt pelaaja on antanut nyt Latvian Riiassa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa valtavia näyttöjä jopa NHL:ään päin.

HockeyEttanin Hanhals IF:ssä ja EIHL Seriesin Sheffield Steelersissä lainalla pelanneen ja näissä 15 maalia mättänyt peluri on painanut peräti viisi maalia yhtä monessa pelissä.

Perjantaina Kirkillä oli kaikki taivaanmerkit kohdallaan, kun iski ihmeellisen häkin Tre Kronoria vastaan. Hyökkääjä toimitti pikkumustaa Ruotsin maalilta katsottuna vasemmalta kohti häkkiä, ja lopulta se liukui sisään yhdessä toisen isobritannialaispelaajan kanssa.

Great Britain takes the lead by scoring this.......goal.🙈🇬🇧#SWEGBR #IIHFHockey @TeamGBicehockey

Maali hyväksyttiin pitkän tutkinnan jälkeen – ja se tuntui vain lisäävän surkeat kisat pelanneen Tre Kronorin ahdinkoa.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin SVT:n lähetykseen tuli tekstiviesti Ruotsin Jääkiekkoliiton tuomarivastaava Joel Hanssonilta. Hän ei pitänyt osuman tuomitsemisesta lainkaan.

– Tuon ei pitäisi olla maali. En löydä sääntökirjasta mitään, miksi maali pitäisi hyväksyä.

Osuman hyväksyminen perusteltiin pelin aikana siellä täällä niin, että maaliin valunut brittipelaaja ei pystynyt estämään liukumistaan kohti häkkiä.

Kirkin maalin hyväksyivät suomalaispäätuomari Kristian Vikman ja hänen päätuomaripari Andris Ansons. Ruotsi voitti matsin lopulta 4-1.