Detroit Red Wingsin puolustaja Marc Staalin jättisopimus umpeutuu tähän kauteen.

34-vuotias kanadalainen pelasi uransa ensimmäiset 13 NHL-kautta New York Rangersissä ja siirtyi sieltä täksi kaudeksi Red Wingsiin. Tulevalla offseasonilla vapaille markkinoille päätyvä konkaripakki vihjaa halustaan jatkaa uraansa Red Wingsissä, joskin myös vaihtoehto pelaamisesta yhdessä niin ikään vapaille markkinoille vapautuvan isoveli Eric Staalin kanssa houkuttaa.

– Eric on myös tulossa vapaaksi agentiksi, joten siinä on yksi vaihtoehto. Jos mahdollisuus (pelata yhdessä) tulee, ehkä homma saadaan toimimaan ja ehkä ei. Aion pitää vaihtoehtoni avoimina, Staal toteaa The Detroit Newsille.

– Pelasimme aiemmin (Ericin) kanssa 20 peliä yhdessä kun hänet treidattiin New Yorkiin ja se oli hauskaa. Kun sinulla on kaksi samassa liigassa pelaavaa veljeä, yrität päästä pelaamaan toisen heistä kanssa siksi, koska se on ainutlaatuinen tilaisuus.

Tästä kaudesta 5,7 miljoonaa dollaria tienannut Marc Staal joutuu tyytymään jatkossa massiiviseen palkanalennukseen. Lähes 1000 runkosarjapeliä pelannut puolustaja iski tämän kauden 56 ottelussa tehot 3+7=10.