Colorado Avalanche on avannut pudotuspelit kahdella voitolla. Iso tekijä loistovireen takana on seuran timanttinen ykkösketju, jonka laidassa viilettää suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen.

Kahdessa pelaamassaan pudotuspelimatsissa Rantanen on nakuttanut tehot 0+4=4. Lukemallaan hän on pudotuspelien pistepörssin jaetulla seitsemännellä sijalla, vaikka Colorado on pelannut vähemmän otteluita kuin moni muu seura.

Rantanen tunnetaan erinomaisena pudotuspelipelaajana koko uransa ajalta. Hän on iskenyt pudotuspeleissä huimat 1,23 pistettä per ottelu. Lukema on aivan poikkeuksellinen koko NHL:n historiassa. Pistetahdillaan Rantanen on koko NHL-historian seitsemänneksi tehokkain pudotuspelipelaaja.

Vielä kovempi nimi on tutkapari Nathan MacKinnon. Sentteri on iskenyt aivan uskomattomat 1,45 tehopistettä pudotuspeliottelua kohde. Hän on lukemallaan kaikkien aikojen kolmonen.

Coloradon tehonyrkin taakse jää muun muassa suomalaislegenda Jari Kurri. Monta Stanley Cup -mestaruutta urallaan voittanut Kurri iski pudotuspeleissä 1,17 pistettä ottelua kohden.

Kaikkien aikojen ykkönen on tietysti Wayne Gretzky. Hän takoi tehoja ratkaisupeleissä 1,84 pistettä per peli -tahdilla.