AHL-joukkue Toronto Marliesiin täksi kevääksi liigajoukkue Mikkelin Jukureista suunnannut Mikko Kokkonen on saanut uralleen pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa loistoalun. Kotimaassa päättyneellä kaudella 50 pelissä tehot 1+9=10 (-17) summannut Kokkonen on iskenyt nyt farmissa kuudessa matsissa kovan saldon 1+4=5 (+2).

Peluri on jäänyt vain kahdesti pisteittä, ja viime yönä hän iski uransa avausmaalin Laval Rocketia vastaan pelissä, jonka Toronto Maple Leafsin farmijoukkue voitti 3-2.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari, Maple Leafsin parin vuoden takainen varaus niittasi uransa ensimmäisen AHL-maalin b-pisteiden välistä oivan nousun päätteeksi.

AHL-joukueen maalivahti Joseph Woll oli kehunut Kokkosta joukkuetta läheltä seuraavan Nick Bardenin mukaan. Ensiksi hän havaitsi pakin nopeudet, ja nyt myös jalat.

– Hän pelaa itsevarmasti ja röyhkeästi.

Nick Barden

@nickbarden
Joseph Woll said one of the first things that Mikko Kokkonen noticed about the AHL is the speed, but has found his footing now.

"He's playing with a lot of confidence and swagger now."

Kokkonen on Pelicansin tuore hankinta. Jukureista Lahteen vaihtaneen pakin AHL-joukkueella on runkosarjaa pelaamatta viiden matsin verran.