Suomalaiset esiintyivät edukseen farmiliiga AHL:ssä viime viikolla.

Tampa Bay Lightningin farmiseura Syracuse Crunchin hyökkääjä Otto Somppi on jatkanut tehokasta loppukauttaan. 23-vuotias sentteri onkin noussut jo joukkueensa sisäisen pistepörssin kolmanneksi. Viimeiseen 10 peliin yhdeksän tehopistettä takonut Somppi on iskenyt tämän kauden 30 AHL-pelissä nyt tehot 11+14=25.

Myös Buffalo Sabresin sopimuspelaajiin lukeutuva puolustaja Oskari Laaksonen on löytänyt rautaliigassa hurjan pistevireen. Vielä viime kaudella Pelicansin takalinjoilla luutinut 21-vuotias 3. kierroksen varaus on nostanut viime viikkojen tehoilullaan kauden kokonaispistemääränsä 24 pelin jälkeen lukemiin 2+15=17. Tamperelaislähtöinen puolustaja onkin noussut tällä kaudella Rochester Americansin selväksi ykköspuolustajaksi.

Muihin viime aikojen suomalaisonnistujiin AHL:ssä lukeutuu myös Toronto Marliesin 28-vuotias hyökkääjä Kalle Kossila. Pitkään Pohjois-Amerikan kaukaloita kolunnut Toronto Maple Leafsin sopimuspelaaja on joukkueensa kolmanneksi paras pistemies (22 ottelua, 4+14=18).

New York Rangersissa saatetaan nähdä ensi kaudella ensimmäinen vakituiseen rooliin noussut suomalaispuolustaja vuosikausiin. 23-vuotias Tarmo Reunanen on noussut kuluvalla kaudella Hartford Wolf Packin ykköspakiksi turkulaisen iskettyä kauden 21 pelissä puolustajalle komeat tehot 4+13=17. Rangersin kesän 2016 neloskierroksen varaus on päässyt jo kuluvalla kaudella haistelemaan NHL-tunnelmaa neljän ottelun verran.

Kaksi joukkuetta ylitse muiden

Kuluvan AHL-kauden kärkikaksikko erottuu selvästi muusta ryhmästä. Montreal Canadiensin farmiseura Laval Rocket on napsinut kauden 31 ottelustaan peräti 22 voittoa. Joukkueessa on nähty kuluvalla kaudella kaksi suomalaista, puolustaja Otto Leskinen (28 ottelua, 1+16=17) sekä hyökkääjä Jesse Ylönen (25 ottelua, 8+7=15).

Toinen tämän kauden kärkijoukkueista on Washington Capitalsin farmiseura Hershey Bears, joka on kasannut 31 ottelusta niin ikään 22 voittoa. Capitalsissa ei tuttuun tapaan luoteta suomalaisosaamiseen, sillä emoseuran tavoin myöskään Hersheyn riveissä ei pelaa kuluvalla kaudella ainuttakaan suomalaista.