Niklas Hagman muistelee Sveitsin vuottaan – sai pelikaverikseen kaksi NHL-supertähteä: ”Se vuosi oli täysi napakymppi!”

Upean pelaajauran NHL:ssä, KHL:ssä, Liigassa sekä maajoukkueessa tehnyt ex-hyökkääjä Niklas Hagman muistelee NordicBet Studion haastattelussa NHL:n työsulkukautta 2004-05, jolloin nyt 41-vuotias ex-hyökkääjä pakkasi laukkunsa ja suuntasi Sveitsin NLA-sarjaan.

Davosin riveihin siirtyi kyseiseksi kaudeksi myös kaksi NHL:n eturivin silloista megatähteä – ja loppu on historiaa.

– Davosista tuli tarjous, ja sitten kuulin että Joe Thornton ja Rick Nash oli menossa myös sinne. Ajattelin, että siinä voisi olla ihan sauma päästä pelaamaan ihan hyvien kavereiden kanssa ja mennä voittamaan Sveitsin mestaruus, Hagman muistelee NordicBet Studiossa.

Thornton ja Hagman lensivät Davosiin suoraan World Cupista.

– Perjantaina lensin Davosiin, kävin syömässä ja siitä suoraan pelaamaan. Davosin vuosi oli ihan täysi napakymmpi. Siellä pelataan sellaista hurlumhei-hyökkäysvoittoista peliä. Pelasin samassa kentässä Josef Marhan ja Thorntonin kanssa. Voitettiin Spegler Cup ja Sveitsin mestaruus.

– Itselleni se nautinto, kun sai hyökätä ja tehdä maaleja, toi sen innostuksen pelaamiseen uudelleen, Hagman muistelee käänteentehnyttä kautta urallaan.

Suomalainen toisen polven maajoukkuehyökkääjä iski kyseiselleä NLA-kaudella 44 pelissä tehot 18+22=40. Pudotuspeleissä tahti kiihtyi entisestään laiturin nakuteltua 15 pelissä 17 (10+7) pistettä.

Katso Hagmanin haastattelu kokonaisuudessaan täältä.