Tampa Bay Lightningin organisaatiossa palkkansa tienaava Otto Somppi on ollut pysäyttämätön AHL:ssä viimeisen viikon ajan. Kolme peliä, kuusi maalia ja yhdeksän pistettä.

Kolmen pisteen pörssipäivä on kolmas vähintään kahden tehopisteen ilta 23-vuotiaalle suomalaiselle. Koko kauden tehot ovat 22 ottelun jälkeen lukemissa 11+10=21.

Viimeisimmän ottelun ensimmäinen maali oli kylmäpäinen viimeistely rystyltä, kun taas syöttöpiste tuli jättösyötöstä päämäärätietoisesti maalille ajaneelle Taylor Raddyshille. Toinen maali yllätti Rochester Americans -vahti Stefanos Lekkasin, sillä Somppi viimeisteli osuman yhdellä kädellä.

Vielä kaksi vuotta sitten ECHL:ssä puolet kaudesta pelannut helsinkiläinen on kehittynyt askel askeleelta yhdeksi Syracuse Crunchin parhaista pistenikkareista AHL:ssä. NHL-debyyttiä Somppi ei vielä ole tehnyt, mutta tällä tahdilla hän saa vielä tilaisuutensa.